Loading...
Αποτελέσματα του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn 2023

Αποτελέσματα του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn 2023

Με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να αναπτύξουν καινοτόμα έργα, στις 10 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki – ACT πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του διαγωνισμού - οι ζωντανές παρουσιάσεις - του Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2014 από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT και κάθε χρόνο απονείμει πέντε χρηματικά έπαθλα 4.000 € έκαστο σε κάθε ένα από τα πέντε καλύτερα έργα που διακρίνονται. Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει το ίδρυμα του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία John Pappajohn, ο οποίος δυστυχώς τον περασμένο μήνα απεβίωσε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών.

Οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν βάσει της καινοτομίας της ιδέας που ανέπτυξαν, της προοπτικής ανάπτυξης, της εφικτότητας υλοποίησης, της οικονομικής βιωσιμότητας, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, και των ικανοτήτων της ομάδας έργου.

Τα 5 έργα που βραβεύθηκαν είναι:

  • c-BEMS, Επικεφαλής κ. Χρήστος Ιωακειμίδης. Το c-BEMS (cloud-Buildings Energy Management Systems) είναι ένα αυτο-μαθητευόμενο/ρυθμιζόμενο λογισμικό εργαλείο Software-as-a-Service (SaaS) για συστήματα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων που υποστηρίζει τον πολυζωνικό έλεγχο των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας.
  • NEREID, Επικεφαλής κ. Γιώργος Μπίρκας. Η NEREID είναι ένα διαπλατφορμικό λογισμικό σύστημα διαχείρισης μαρίνας και πλήρης υποστήριξης πλοιοκτητών.
  • DermaSense, Επικεφαλής κ. Αλέξανδρος Μωραϊτόπουλος. Η DermaSense αποσκοπεί στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και διάθεση στο εμπόριο μιας πρωτότυπης συσκευής σάρωσης του δέρματος με στόχο την πρόβλεψη και διάγνωση δερματολογικών παθήσεων.
  • Project DENN, Επικεφαλής κ. Θωμάς Μπουντουρίδης. Το Project DENN στοχεύει στην παροχή έγκυρου περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες για δημοσιογράφους. Το έργο αναπτύσσει εργαλεία που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο και την ενσωμάτωση μεταδεδομένων όπως γεωγραφική τοποθεσία, χρονική σήμανση, αναγνωριστικό κινητού τηλεφώνου και άλλες πληροφορίες ώστε να παρέχεται μια αδιάψευστη εγγραφή για κάθε κομμάτι περιεχομένου.
  • Peace by Peas, Επικεφαλής κ. Σταύρος Καραγιλάνης. Η Peace by Peas είναι μια νεοσύστατη εταιρία που παράγει tempeh και άλλα διατροφικά προϊόντα ζύμωσης με καινοτόμες διαδικασίες αντλώντας έμπνευση από παραδοσιακές τεχνικές της Ανατολής. Εκτός από την καινοτομία στην διαδικασία παραγωγής, η εταιρεία καινοτομεί διότι χρησιμοποιεί ως βάση του tempeh όχι μόνο σόγια αλλά και όσπρια που ευδοκιμούν στην Ελλάδα.

Διοργανωτής του διαγωνισμού ήταν ο κ. Γιώργος Κόκκας, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας στο American College of Thessaloniki.

Οι κριτές ήταν οι:

  • Δρ. Παναγιώτης Κετικίδης, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας
  • Δρ. Σπύρος Αρσένης, επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας
  • Δρ. Κατερίνα Σαρρή, Καθηγήτρια στην διοίκηση επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • κ. Δημήτρης Λακασάς , CEO της Olympia Electronics
  • κ. Σωτήρης Σιάγας, CEO του TECS Capital Venture Capital Fund
  • κ. Γιάννης Τσιτσόπουλος, στέλεχος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν επιχειρηματίες, εκπρόσωποι funds και Business Angels.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

NEREID pappajohn2023

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της ομάδας NEREID

Share