Loading...
Menu

Σεμινάριο για τις Νέες Τεχνολογίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 16.00 πραγματοποιήθηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο "Ανατόλια" σεμινάριο για τη χρήση του διαδραστικού πίνακα Smart. Το σεμινάριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 100 περίπου δάσκαλοι και καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δόθηκε μάλιστα η ευκαιρία να συζητηθούν προβλήματα που προέκυψαν κατά τη χρήση του πίνακα τη χρονιά που πέρασε στο σχολείο.


Στις 18.30 της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Raphael Hall ανοικτή συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην τάξη,"Οι Νέες Τεχνολογίες στην τάξη: πώς και γιατί". Χαιρετισμό απηύθηναν η κα Π. Γεωργιάδου, Αντιπρόεδρος του σχολείου, και ο κ. Γ. Καρατάσιος, Περιφερειακός Διευθυντής της Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης.

Μίλησαν ο κ. Β. Δαγδιλέλης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Ευ. Χατζηκρανιώτης, επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ., και η κα Τ. Γιακουμάτου, φιλόλογος της Β' θμιας εκπαίδευσης. Πρόεδρος της συζήτησης ήταν η κα Χ. Σαμαρά, υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου του Αμερ. Κολλ. "Ανατόλια". Από τις ομιλίες και τη συζήτηση που ακολούθησε δημιούργηθηκε γόνιμος προβληματισμός σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται σχετικά στις τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 9.30 πραγματοποίηθηκε από την κα Τ. Γιακουμάτου στη Βιβλιοθήκη Eleftheriades σεμινάριο για τους φιλολόγους του σχολείου. Καθώς στην εκδήλωση της προηγούμενης ημέρας προκλήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, παρακολούθησαν το σεμινάριο και κάποιοι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων ή διδάσκοντες σε άλλα σχολεία. Παρουσιάστηκαν διδακτικές δοκιμές για την Ιστορία, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Νεολληνική Λογοτεχνία, ενώ στη συνέχεια έγινε εφαρμογή του λογισμικού "Μυκηναϊκός Πολιτισμός" στο εργαστήριο πληροφορικής.

Το σύνολο των εκδηλώσεων στέφθηκε από επιτυχία: τις επιμέρους παρουσιάσεις παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ατόμων, που προβληματίστηκαν σχετικά με τις αλλαγές που συνδέονται με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην τάξη. Ελπίζουμε ότι το διήμερο αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία οργάνωσης αντίστοιχων εκδηλώσεων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες τα επόμενα χρόνια, καθώς καθίσταται πλέον σαφές ότι είναι απαραίτητο να "ανοίξουμε την τάξη μας" σε αποδοτικές συνεργασίες.  

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead