Loading...
Menu

Εισαγωγή στην Α' Γυμνασίου

Κλείστε online ενημερωτικό ραντεβού

H φυσική πρόσβαση στους χώρους του Κολλεγίου Ανατόλια γίνεται αποκλειστικά από επισκέπτες/τριες που διαθέτουν πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19, πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μηνών) ή αρνητικό αποτέλεσμα σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (έως 48 ωρών). Παρακαλούμε να έχετε διαθέσιμο το σχετικό έγγραφο που θα χρειαστεί να επιδείξετε στην πύλη πριν την είσοδο σας.

Για την είσοδο ανηλίκων επισκεπτών, οι οποίοι δεν πληρούν μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος μετά από self-test (έως 24 ώρες).

Αιτήσεις

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α' Γυμνασίου, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο παρακάτω:

Εγγραφή στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α' Γυμνασίου

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που θα σας βοηθήσει να συμπληρώσετε σωστά την αίτηση εγγραφής για τις εξετάσεις εισαγωγής:

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 1 Νοεμβρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση είναι πλήρης, όταν έχει γίνει κατάθεση εξέταστρων ποσού 20 ευρώ σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Σχολείου, με αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του/της υποψηφίου/φιας. Μπορείτε να δείτε τους λογαριασμούς στο https://anatolia.edu.gr/payment.

Υποδείγματα διαγωνίσματος

Πληροφορίες για τις εξετάσεις εισαγωγής

Ημερομηνία εξετάσεων: 7 Μαΐου 2022

Κατόπιν της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή στις 7 Μαΐου των εξετάσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα Δημόσια Γυμνάσια, αποφασίστηκε να επαναληφθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Α Γυμνασίου και σε δεύτερη ημερομηνία (21 Μαΐου). Η εναλλακτική ημερομηνία είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για τους υποψηφίους/ες - στην κατηγορία υποτροφιών - που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις των Προτύπων Γυμνασίων. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν οι υποψήφιες/οι στις εξετάσεις της 21ης Μαΐου και όχι της 7ης Μαΐου  είναι:

  1. Να έχει υποβληθεί και να έχει εγκριθεί η σχετική αίτηση συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια, και να έχει επιλεγεί μία από τις 4 κατηγορίες υποτροφιών (15%-50%, 75%, 100%, 75%-100%με οικοτροφείο) 
  2. Να σταλεί με email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) η αίτηση για τις εξετάσεις των Προτύπων Γυμνασίων
  3. Μετά τη συμμετοχή στις εξετάσεις των Προτύπων Γυμνασίων να σταλεί ως τις 13 Μαΐου με email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) βεβαίωση ότι ο/η υποψήφιος/α πήρε όντως μέρος στις εξετάσεις των Προτύπων Γυμνασίων εκείνη την ημέρα.

-

Στην περίπτωση που οι συνθήκες το επιβάλλουν, το τεστ προσομοίωσης και οι εισαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες.

Μαθητές που τελειώνουν την 6η τάξη του Δημοτικού σχολείου την άνοιξη του 2022, και επιθυμούν να εγγραφούν στην Α' Γυμνασίου του Anatolia High School, διαγωνίζονται στη χρήση της γλώσσας - ελληνικής και αγγλικής - και της απλής μαθηματικής σκέψης.

Η δοκιμασία επιλογής έχει στόχο να διαπιστώσει βασικές δεξιότητες του μαθητή.

Όλοι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, με βάση την επίδοσή τους στη γραπτή δοκιμασία, να διεκδικήσουν είτε υποτροφίες διδάκτρων (15%-100%) που συνεκτιμούν επίδοση και οικογενειακό εισόδημα του μαθητή/της μαθήτριας , είτε τιμητικές υποτροφίες (έκπτωση 10% επί των διδάκτρων), ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Κατεβάστε το πληροφοριακό έντυπο

Πρόγραμμα ενημερωτικών παρουσιάσεων

Το πρόγραμμα ενημερωτικών παρουσιάσεων για το σχολικό έτος 2021-22 έχει ολοκληρωθεί. 

Στις παρουσιάσεις αυτές, μπορούν γονείς και μαθητές να ενημερωθούν από τους Διευθυντές για το πρόγραμμα σπουδών, τις εισαγωγικές εξετάσεις, το πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του σχολείου. 

Διαθέσιμες υποτροφίες

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πρόγραμμα υποτροφιών μας στην αντίστοιχη σελίδα παρακάτω.

Θα βρείτε επίσης διαθέσιμες υποτροφίες για το σχολικό έτος 2022-23 για μαθητές/-τριες του Νομού Αρκαδίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Υποτροφιες για την Α' Γυμνασιου

Συχνές ερωτήσεις

Περισσότερες πληροφορίες

Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών
Τηλ: 2310 398 203 και 2310 398 317
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κτίριο Macedonia Hall, 08.15 – 15.00

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead