Loading...
Menu

Εισαγωγή στην Α' Γυμνασίου

Αιτήσεις

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α' Γυμνασίου, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο παρακάτω:

Εγγραφή στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α' Γυμνασίου

Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται έως τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση είναι πλήρης, όταν έχει γίνει κατάθεση εξέταστρων ποσού 20 ευρώ σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Σχολείου, με αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του/της υποψηφίου/φιας. Μπορείτε να δείτε τους λογαριασμούς στο https://anatolia.edu.gr/payment.

Υποδείγματα διαγωνίσματος

Πληροφορίες για τις εξετάσεις εισαγωγής

Νέα ημερομηνία εξετάσεων: 30 Μαΐου 2020

Mετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας, oι γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών στην 1η Γυμνασίου και την απονομή υποτροφιών μπορούν να διεξαχθούν κανονικά στις 30 Μαΐου 2020, στο χώρο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Υπουργείο έχει προσδιορίσει τους όρους και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να παραμείνουν ασφαλείς οι ίδιοι οι υποψήφιοι μαθητές αλλά και το προσωπικό του σχολείου που θα απασχοληθεί στις εξετάσεις.

Η προς εξέταση ύλη στα Ελληνικά και τα Μαθηματικά έχει περιοριστεί ώστε να μην περιλαμβάνει αντικείμενα που συνήθως διδάσκονται το τελευταίο τρίμηνο του έτους στα Δημοτικά σχολεία (πιο αναλυτικά εδώ).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία της εξέτασης και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα σταλούν με email σε όσους έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται ως την Παρασκευή 22 Μαΐου. Θα βρείτε συνδέσμους για τις αιτήσεις παρακάτω.

Μαθητές που τελειώνουν την 6η τάξη του Δημοτικού σχολείου την άνοιξη του 2020, και επιθυμούν να εγγραφούν στην Α' Γυμνασίου του Anatolia High School, διαγωνίζονται στη χρήση της γλώσσας - ελληνικής και αγγλικής - και της απλής μαθηματικής σκέψης.

Η δοκιμασία επιλογής έχει στόχο να διαπιστώσει βασικές δεξιότητες του μαθητή.

Όλοι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, με βάση την επίδοσή τους στη γραπτή δοκιμασία, να διεκδικήσουν είτε υποτροφίες διδάκτρων (15%-100%) που συνεκτιμούν επίδοση και οικογενειακό εισόδημα του μαθητή/της μαθήτριας , είτε τιμητικές υποτροφίες (έκπτωση 10% επί των διδάκτρων), ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Κατεβάστε το πληροφοριακό έντυπο

Οδηγίες για την ημέρα των εξετάσεων

Υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις στις διαδικασίες που συνήθως ακολουθούμε, ώστε να τηρηθούν σωστά όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εργαζομένων. Σας παρακαλούμε διαβάστε παρακάτω, ώστε να ενημερωθείτε για τα βασικά σημεία των αλλαγών. 

Προσέλευση: Για να μην υπάρξει συγκέντρωση μεγάλου πλήθους γονέων/μαθητών κατά την προσέλευση στο σχολείο μπροστά στο κτίριο Macedonia Hall, όπως παραδοσιακά γινόταν, θα πρέπει οι γονείς που θα φέρουν τους υποψήφιους με ΙΧ να εισέρχονται με το αυτοκίνητο από την κεντρική πύλη του Κολλεγίου, να προχωρούν ακολουθώντας τις υποδείξεις των φυλάκων ως το προσδιορισμένο σημείο αποβίβασης (δίπλα στα γήπεδα του τένις), να αποβιβάζουν γρήγορα τα παιδιά ώστε να υπάρχει συνεχής ροή και να συνεχίζουν κατόπιν την πορεία τους προς τον χώρο στάθμευσης στο ACT. Θα υπάρχει προσωπικό του σχολείου που θα κατευθύνει τους μαθητές στα κτήρια και τις αίθουσες όπου θα γίνουν οι εξετάσεις. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να αρχίσει κατά τις 08.20 και να έχει ολοκληρωθεί ως τις 08.45. Εναλλακτικά θα μπορούσε κανείς να κατευθυνθεί απευθείας προς το χώρο στάθμευσης του ACT (εδώ) και να ανηφορίσει πεζή προς το γήπεδο του τένις όπου οι υποψήφιοι θα ανακατευθύνονται προς το σωστό κτίριο. 

Στάθμευση και παραμονή στο campus: Η στάθμευση θα γίνεται μόνο στον χώρο που θα υποδεικνύεται από το προσωπικό του σχολείου (campus ACT), ώστε να μην εμποδίζεται η προσέλευση και η διέλευση των υπολοίπων. Οι γονείς μπορούν στη συνέχεια να κινηθούν περπατώντας στο campus του σχολείου, εφόσον το επιθυμούν, αλλά θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν θα λειτουργεί κυλικείο ούτε θα έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό οποιουδήποτε κτιρίου. 

Παραλαβή μαθητών: Στο τέλος της εξέτασης - περί τις 11 π.μ. - οι υποψήφιοι, από όπου κι αν βρίσκονται, θα οδηγηθούν λίγοι λίγοι προς τον χώρο μπροστά στο Macedonia Hall (το κεντρικό κτίριο ) όπου μπορούν να τους περιμένουν οι γονείς τους, τηρώντας φυσικά τις αποστάσεις ασφαλείας. 

Η μορφή της εξέτασης: Θα υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές στη μορφή, όχι στην ουσία, του τεστ εισαγωγής στην 1η Γυμνασίου.  Οι περισσότερες ερωτήσεις θα είναι πολλαπλής επιλογής - εκτός φυσικά αυτών που ζητούν παραγωγή κειμένου (Ελληνικά, Αγγλικά) και επίλυση προβλήματος στα Μαθηματικά - και θα απαντηθούν όχι στο φυλλάδιο που περιλαμβάνει τις ερωτήσεις, όπως γίνεται συνήθως, αλλά σε ξεχωριστό φύλλο απαντήσεων.

Για παράδειγμα σε μία ερώτηση του τύπου:

32, His dad _______ the car for many years. It might be time to buy a new one.

      a. has had            b. had           c. has been having       d. has

οι μαθητές θα απαντούσαν ως τώρα κυκλώνοντας τη σωστή επιλογή (a) πάνω στο φύλλο των ερωτήσεων. 

Τώρα θα τους ζητηθεί να μαυρίσουν το σωστό κυκλάκι στο ξεχωριστό φύλλο απαντήσεων ως εξής:

multiple choice

Έκδοση αποτελεσμάτων: Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσω διαδικτύου, όχι όμως την επόμενη ημέρα, όπως γίνεται συνήθως, αλλά την Πέμπτη 4 Ιουνίου το απόγευμα.  Η καθυστέρηση προκύπτει από την ανάγκη να τηρηθούν μέτρα προστασίας της υγείας κατά τη διόρθωση των γραπτών. 

Μέτρα προστασίας της υγείας των υποψηφίων: Οι περισσότερες μεγάλες αίθουσες συγκεντρώσεων και γυμναστήρια στις οποίες θα διεξαχθούν οι εξετάσεις δεν χρησιμοποιούνται αυτόν τον καιρό για τη λειτουργία του σχολείου. Όλοι οι χώροι θα απολυμανθούν 24 ώρες πριν τις εξετάσεις και δεν θα χρησιμοποιηθούν τη μέρα που προηγείται της γραπτής εξέτασης. Οι υποψήφιοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μπουκαλάκια ή μαντηλάκια, ή να φορούν μάσκα ή γάντια μιας χρήσης τα οποία θα πετάξουν σε ειδικούς κάδους στο τέλος της διαδικασίας. Μπορούν επίσης να έχουν μαζί τους ένα μικρό μπουκάλι νερό. Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους στυλό μπλε  ή στυλό που σβήνει και ότι απαγορεύεται να έχουν πάνω τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης ρολόι (συμβατικό ή ψηφιακό) και οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή συσκευή. 

Ζητούμε τη μέγιστη δυνατή συνεργασία σας ώστε να κυλήσει ήρεμα και με ασφάλεια η όλη διαδικασία για τα παιδιά. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Πρόγραμμα ενημερωτικών παρουσιάσεων

Το πρόγραμμα ενημερωτικών παρουσιάσεων για το σχολικό έτος 2019-20 είναι το παρακάτω:

  • Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 11:30, Raphael Hall
  • Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, 19:00, ΧΑΝΘ Κέντρο
  • Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 19:00, ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου
  • Σάββατο 18 Ιανουαρίου, 11:00, Tracy Hall
  • Σάββατο 25 Ιανουαρίου, 11:00, ΧΑΝ Καλαμαριάς
  • Σάββατο 4 Απριλίου, 11:00, Live Webinar

Στις παρουσιάσεις αυτές, μπορούν γονείς και μαθητές να έρθουν στο σχολείο, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών, τις εισαγωγικές εξετάσεις, το πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και να ξεναγηθούν στο campus.

Παρακαλούμε αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε μία από αυτές, να συμπληρώσετε τη φόρμα ενημερωτικών παρουσιάσεων.

Συχνές Ερωτήσεις

Περισσότερες πληροφορίες

Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών
κα Κορίνα Θεοδωρίδου
2310398203
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κτίριο Macedonia Hall, 08.15 – 15.00

Share