Loading...
Menu

Όροι Συμμετοχής

1. Διαδικασία συμμετοχής

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους ΣΤ΄ Αγώνες Λόγου που διοργανώνονται στο Κολλέγιο Ανατόλια καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά ή με fax μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2019, συμπληρώνοντας την αίτηση (ΔΗΛΩΣΗ 1) που ακολουθεί στο τέλος αυτής της επιστολής με τα στοιχεία του Σχολείου τους. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να υποβληθεί με τον ίδιο τρόπο η ονομαστική λίστα των συμβούλων-καθηγητών/-τριών και των διαγωνιζόμενων μαθητών/-τριών (ΔΗΛΩΣΗ 2).

Για το αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, προκειμένου να μην ακουστούν περισσότερες φορές τα ίδια κείμενα, παρακαλούμε να σταλούν οι τίτλοι των αποσπασμάτων που θα αναγνωστούν μέχρι τις 27 Ιανουαρίου. Οι οργανωτές θα επικοινωνήσουν με τα σχολεία, εάν κριθεί απαραίτητο να γίνουν αλλαγές. Η ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία θα σταλούν οι δηλώσεις είναι: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το fax είναι 2310 317 173. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κ.κ. Κλεοπάτρα Μητρούλη (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και Λία Ζουργού (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και την κα Δανάη Κυριάκη (2310 398 373).

Διαγωνιζόμενοι μαθητές/-τριες

  • Η ομάδα κάθε σχολείου αποτελείται από δεκαπέντε (15) το μέγιστο μαθητές/-τριες, οι οποίοι επιτρέπεται να πάρουν μέρος σε ένα έως τέσσερα αγωνίσματα, σε κάθε αγώνισμα όμως επιτρέπεται να συμμετάσχουν μέχρι τρεις (3) μαθητές/-τριες από κάθε σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι για τα αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, του Αυθόρμητου Λόγου και του Προτρεπτικού Λόγου κάθε σχολείο μπορεί να έχει μέχρι τρεις συμμετοχές ανά αγώνισμα. Για τους Διττούς Λόγους κάθε σχολείο μπορεί να στείλει δύο τριμελείς ομάδες. Οι ομάδες είναι σχολικές και όχι διασχολικές, επομένως κάθε σχολείο συγκροτεί μια ή δύο τριμελείς ομάδες μαθητών/-τριών του. Οι ομάδες παραμένουν οι ίδιες από την αρχή έως το τέλος των Αγώνων και εκπροσωπούν το σχολείο στο οποίο ανήκουν οι μαθητές/-τριες.
  • Γυμνάσιο και Λύκειο θεωρούνται διαφορετικά σχολεία, επομένως καθένα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με μία δεκαπενταμελή ομάδα. Σε όλα τα αγωνίσματα οι μαθητές/-τριες Γυμνασίων και Λυκείων διαγωνίζονται χωριστά.
  • Το κόστος συμμετοχής για κάθε σχολείο είναι 10€ ανά συμμετοχή όπως αυτές θα κατατεθούν στη ‘ΔΗΛΩΣΗ 2’. Για οποιαδήποτε αποχώρηση από την ομάδα δεν επιστρέφεται το καταβληθέν ποσό. Σε κάθε μαθητή/-τρια θα δοθεί πλήρης φάκελος με το πρόγραμμα και τη γραφική ύλη που θα χρειαστεί, κάρτα ονόματος και δίπλωμα συμμετοχής.
  • Σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων θα λειτουργεί το κυλικείο του Σχολείου. Το κόστος σίτισης καλύπτεται από κάθε μαθητή/-τρια ξεχωριστά και δεν περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής των Αγώνων. Υπάρχει δυνατότητα αγοράς μεσημεριανού από την κουζίνα του Σχολείου μας, με κόστος 6€ ανά γεύμα. Ωστόσο, για να μπορέσει η κουζίνα να εξυπηρετήσει τους/τις μαθητές/-τριες, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγκαίρως πόσα γεύματα θα χρειαστεί το Σχολείο σας. Η πληρωμή των γευμάτων θα γίνεται στην κουζίνα του Σχολείου από τον/την κάθε μαθητή/-τρια.

2. Κριτές

  • Κριτές των Αγώνων είναι οι σύμβουλοι-καθηγητές/-τριες των μαθητών/-τριών. Τα ονόματα των κριτών, το επίπεδο εμπειρίας τους σε κάθε αγώνισμα, καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας συμπληρώνονται μαζί με τα στοιχεία των διαγωνιζόμενων μαθητών/-τριών στη ‘ΔΗΛΩΣΗ 2’.
  • Κάθε σχολείο υποχρεούται να στείλει από έναν κριτή για κάθε τρεις συμμετοχές του. Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγάλος, άρα χρησιμοποιούνται πολλές αίθουσες, χρειάζονται και πολλοί κριτές. Για το λόγο αυτό, όλοι οι σύμβουλοι-καθηγητές/-τριες υποχρεούνται να βρίσκονται στον χώρο του Σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά όλα τα αγωνίσματα.
  • Επειδή βασικό συστατικό της επιτυχίας των Αγώνων Λόγου είναι η κατά το δυνατόν αντικειμενική αξιολόγηση των παιδιών, είναι πολύ σημαντικό οι κριτές να έχουν κατανοήσει τα κριτήρια αξιολόγησης και να είναι σε θέση να τα εφαρμόσουν.
  • Οι κριτές οφείλουν να είναι συνεπείς και να βρίσκονται εγκαίρως πριν από κάθε γύρο, στην καθορισμένη για κάθε αγώνισμα αίθουσα και να συμπληρώνουν επιμελώς και εγκαίρως τα φύλλα αξιολόγησης.
  • Αναλυτικά οι υποχρεώσεις τους διευκρινίζονται στους κανονισμούς κάθε αγωνίσματος.

3. Χρονομέτρες

Το Κολλέγιο Ανατόλια αναλαμβάνει την εκπαίδευση των χρονομετρών και του μαθητικού προσωπικού (Admin Staff). Μαθητές προσκεκλημένων σχολείων μπορούν να συμμετάσχουν ως χρονομέτρες. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Κυριάκη (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

4. Προετοιμασία και Κανονισμοί

Για την υποστήριξη των συμβούλων-καθηγητών και την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών/-τριών ακολουθούν αποσπάσματα και θέματα από παλαιότερους αγώνες και όλα τα θέματα/αποσπάσματα της περσινής διοργάνωσης, τα οποία βεβαίως δεν θα χρησιμοποιηθούν φέτος.

Θέματα από προηγούμενους αγώνες (δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φέτος)

Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ΣΤ΄ Αγώνων Λόγου θα αποσταλεί εγκαίρως στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Αναλυτικά η περιγραφή και η διεξαγωγή κάθε αγωνίσματος αναφέρονται στους κανονισμούς που ακολουθούν για το 2020.

Αν σημειωθεί οποιαδήποτε αλλαγή, θα υπάρξει ενημέρωση και οι παρακάτω κανονισμοί θα ανανεωθούν:

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο κριτών Αγώνων Λόγου που πραγματοποιήθηκε το 2016 σε 3 μέρη:

Share