Loading...

Menu

Εγγραφείτε στο IBDP

Το Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙBDP) του Κολλεγίου Ανατόλια είναι ανοιχτό σε μαθητές από άλλα σχολεία και μαθητές κάθε εθνικότητας, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ικανοποιητική γνώση της αγγλικής γλώσσας και μπορούν να αποδείξουν πως έχουν τα κίνητρα και τη διάθεση να προσαρμοστούν σε ρυθμούς εργασίας κατάλληλους για τις απαιτήσεις του προγράμματος. Η εισαγωγή ενός υποψήφιου εξαρτάται από το επίπεδο γνώσης αγγλικών, την επίδοσή του στην Γ' Γυμνασίου και στο 1ο τετράμηνο της Α' Λυκείου (υποβάλλονται αντίγραφα βαθμολογίας), και μια προσωπική συνέντευξη. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 15 Φεβρουαρίου ως τις 14 Μαΐου 2021, οπότε και στέλνονται οι απαντήσεις στους ενδιαφερόμενους.

Από την αρχική σελίδα μας www.anatolia.edu.gr/ibdp μπορείτε να δηλώνετε και το ενδιαφέρον σας στο πρόγραμμα μέσω της φόρμας που θα βρείτε εκεί.

ΠΡIN την υποβολή της αίτησης εγγραφής, προηγείται υποχρεωτικά συνέντευξη με αρμόδιο του προγράμματος. Μπορείτε να προγραμματίσετε διαδικτυακή συνέντευξη καλώντας στη γραμματεία του ΙΒ, κα Μπίμπου, 2310-398296, 9.00-13.00. Θα ενημερωθείτε τις επόμενες εβδομάδες για άλλες διαδικασίες όπως η διαγνωστική εξέταση στα αγγλικά και στα μαθηματικά καθώς και η εξέταση υποτροφιών.

Οι θέσεις στο πρόγραμμα ΙΒ παραχωρούνται πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια θα διατηρήσει κατά τη διάρκεια της φοίτησης στην A' Λυκείου, τη βαθμολογία που παρουσίασε στην αίτηση.

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης IBDP

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο ΙΒ είναι στις 14 Μαΐου 2021. Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση για τη διαδικασία, παρακαλούμε καλέστε μας στο 2310 398296.

PARENT PORTAL - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

 1. Μεταβείτε στο parent portal από τον παραπάνω σύνδεσμο (διεύθυνση https://parent.anatolia.edu.gr), χρησιμοποιώντας έναν από τους ευρέως διαδεδομένους browsers, όπως Chrome, Firefox, Opera, Safari (η εφαρμογή δε λειτουργεί με τους browsers MS Internet Explorer και MS Edge)
 2. Συνδεθείτε μέσω της επιλογής Είσοδος χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας. 
  • Αν είστε ήδη χρήστης με λογαριασμό στο Ανατόλια, ορίστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Αν δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο σύστημα, πατήστε την επιλογή Ξέχασα τον κωδικό μου και ορίστε το email όπου θα σας σταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα με οδηγίες.
  • Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Ανατόλια, πατήστε τον σύνδεσμο Δημιουργία λογαριασμού στην αρχική σελίδα, για να ορίσετε κάποια απαραίτητα στοιχεία για τον λογαριασμό που θα δημιουργηθεί. Μετά τον ορισμό των στοιχείων, θα σας αποσταλεί email με οδηγίες για τον ορισμό του κωδικού πρόσβασης. Αφού ορίσετε και τον κωδικό πρόσβασης στο σύστημα, μπορείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή όπως περιγράφεται στο σημείο παραπάνω
 3. Μετά την επιτυχή σύνδεσή σας στο σύστημα, επιλέξτε το πλήκτρο ΑΙΤΗΣΕΙΣ στο πάνω κεντρικό μενού της εφαρμογής
 4. Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε το πλήκτρο Νέα αίτηση, και στη νέα σελίδα που θα ανοίξει με τις διαθέσιμες αιτήσεις, κάντε κλικ στο εικονίδιο (+) στο κέντρο ή κάτω δεξιά στο πλαίσιο της αίτησης με ονομασία Αίτηση εγγραφής σε πρόγραμμα ΙΒ, και ακολουθήστε τα βήματα της αίτησης
 5. Στο πρώτο βήμα της αίτησης επιλέξτε το παιδί σας από τη λίστα, για το οποίο θέλετε να υποβάλλετε αίτηση για κάποιο πρόγραμμα ΙΒ, εφόσον είναι μαθητής / μαθήτρια σε κάποια φοίτηση στο Ανατόλια, οπότε θα συμπληρωθούν αυτόματα τα στοιχεία της αίτησης με τα στοιχεία από το σύστημα Γραμματειών. Αν ο/η υποψήφιος/α δεν έχει φοίτηση στο Ανατόλια, ορίστε τα στοιχεία του/της υποψήφιου/ας όπως σας ζητείται στην αίτηση.
 6. Μετακινηθείτε στο επόμενο βήμα είτε από το πλήκτρο Επόμενο στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας ή απλά πατώντας στο αριστερό μέρος της σελίδας στο επόμενο βήμα. Σε κάθε βήμα της αίτησης, για να πάτε στο επόμενο, θα πρέπει όλα τα υποχρεωτικά πεδία της αίτησης να συμπληρωθούν, διαφορετικά δεν είναι δυνατή η μετακίνηση στο επόμενο βήμα
 7. Αφού ολοκληρώσετε με τη συμπλήρωση της αίτησης, μπορείτε να την αποθηκεύσετε πατώντας το πλήκτρο Προσωρινή αποθήκευση στο κάτω μέρος της σελίδας στο τελευταίο βήμα, και πριν την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Αφού αποθηκεύσετε προσωρινά την αίτηση, μπορείτε στη συνέχεια να την επεξεργαστείτε ή να την υποβάλλετε οριστικά πατώντας το πλήκτρο Υποβολή αίτησης στο κάτω μέρος της σελίδας στο 5ο βήμα ή από το αντίστοιχο πλήκτρο στο αριστερό μέρος της σελίδας με τα διάφορα βήματα
 8. Στο 5ο βήμα με τις Επισυνάψεις θα πρέπει να μεταφορτώσετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν, είτε την ίδια χρονική στιγμή είτε σε διαφορετικές πατώντας όμως κάθε φορά το πλήκτρο Προσωρινή αποθήκευση ώστε να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας
 9. Οι αιτήσεις που έχετε υποβάλλει, φαίνονται στην αρχική σελίδα όταν πατήσετε το πλήκτρο ΑΙΤΗΣΕΙΣ του κεντρικού μενού της εφαρμογής. Για την επεξεργασία ή την προβολή της αίτησης, πατήστε απλά μέσα στο κεντρικό πλαίσιο της αίτησης, οπότε θα εμφανιστεί νέα σελίδα με όλα τα στοιχεία της αίτησης είτε σε κατάσταση επεξεργασίας (προσωρινά αποθηκευμένη) είτε σε κατάσταση προεπισκόπησης (οριστικά υποβληθείσα)
 10. Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης εγγραφής σε πρόγραμμα ΙΒ, δημιουργείται αυτόματα μία νέα αίτηση για δήλωση μαθημάτων, στην οποία απλά θα επιλέξετε τα μαθήματα που θέλετε να δηλώσετε, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του προγράμματος. Για αποθήκευση των μαθημάτων πατήστε το πλήκτρο Προσωρινή αποθήκευση στην αίτηση δήλωσης μαθημάτων
 11. Αφού ολοκληρώσετε και τη δήλωση μαθημάτων, πατήστε αντίστοιχα το πλήκτρο Υποβολή αίτησης στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτηση δήλωσης μαθημάτων, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία της αίτησης

-

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του προγράμματός μας στο Webinar που πραγματοποιήθηκε στις 17-03-2021:

Περισσότερες πληροφορίες

κα Άννα Πετμεζά
Διευθύντρια IBDP
2310398296
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead