Loading...
Menu

Υποτροφίες στην Α' Λυκείου

Hλεκτρονική ενημέρωση για το πρόγραμμα υποτροφιών με χρήση οικοτροφείου για την Α' Γυμνασίου, Α' Λυκείου και ΙΒ1

26 Απριλίου 2023, ώρα 5:30 μμ.

Δηλωστε συμμετοχη εδω

-

Το Κολλέγιο Ανατόλια δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε νέους μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου να διεκδικήσουν υποτροφίες

Α. έως 50% του κόστους των διδάκτρων φοίτησης

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να ανοίξουν λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Parent Portal και να συμπληρώσουν την αίτηση για εισαγωγή στις ενδιάμεσες τάξεις επιλέγοντας την κατηγορία υποτροφίας.

Β.  έως 100% του κόστους φοίτησης και τροφείων

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. την οποία θα συνοδεύουν τα οικονομικά στοιχεία*.

Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων. Κριτήριο επιλογής των υπότροφων μαθητών είναι ο συνδυασμός επίδοσης στις εξετάσεις επιλογής, το οικογενειακό εισόδημα και η συνέντευξη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές που έχουν άριστα ως τελικό βαθμό στην Γ' Γυμνασίου (Γ.Μ.Ο. >18,5). Το ποσοστό της υποτροφίας κλιμακώνεται από 20% ως και 50% ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα που πάντως δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

*Απαραίτητη είναι η προσκόμιση φωτοαντίγραφου των πιο πρόσφατων οικονομικών οικογενειακών στοιχείων και των δύο γονέων: Εκκαθαριστικού Σημειώματος , της Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος και του εντύπου Ε9 .

Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου.

Οι εξετάσεις  για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιά, τέλος Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Σχολείου, στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες περιπτώσεις υποτροφιών με χρήση οικοτροφείου, οι οποίες έχουν γεωγραφικό περιορισμό. Στις περιπτώσεις αυτές αναρτώνται, παρακάτω σε αυτή την ιστοσελίδα, οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ανακοίνωση διαγωνισμού υποτροφιών για μαθητές/τριες της Νήσου Λέσβου

Το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει σε τελειόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, που φοιτά σε Γυμνάσιο  της Νήσου Λέσβου, μία υποτροφία με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια  – για την Α΄ τάξη Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2023- 2024 και μέχρι την αποφοίτησή του/της.  Η υποτροφία περιλαμβάνει τα κόστη διδάκτρων, διαμονής και διατροφής.

H υποτροφία θα απονεμηθεί κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά και Μαθηματικά  στην ύλη της Γ΄τάξης Γυμνασίου και στα Αγγλικά. Για τη χορήγηση της υποτροφίας θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Το εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των €30.000. Το ποσό αυτό αφορά οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά και προσαυξάνεται κατά τρεις  χιλιάδες για κάθε επιπλέον παιδί.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου 2023. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..gr μέχρι τις 20 Μαΐου 2023. Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να αποστείλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση, το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, και το Ε9 και των δύο γονέων.

Μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση εδώ και την αίτηση εδώ.

Σχετικά με το οικοτροφείο

Επισκεφθειτε την ιστοσελιδα του Οικοτροφειου

To οικοτροφείο στεγάζεται στο Ingle Hall, στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Υπάρχουν 36 δωμάτια που κατανέμονται σε δύο ορόφους. Στον έναν όροφο διαμένουν τα κορίτσια και στον άλλον τα αγόρια. Επίσης διαθέτει τραπεζαρία, βιβλιοθήκη και χώρο ψυχαγωγίας.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με την μεγάλη παράδοση στην εκπαίδευση και το επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό εγγυάται την καλύτερη ακαδημαϊκή μόρφωση και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες

Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών
Τηλ: 2310398203 και 2310398317
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..gr
Κτίριο Macedonia Hall, 08.15 – 15.00

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead