Loading...
Menu

Γιατί IBDP στο Anatolia High School

Γιατί στο ΙΒDP;

Το Δίπλωμα του International Baccalaureate είναι ένα πρόγραμμα που ταιριάζει σε όσους έχουν αποφασίσει να σπουδάσουν σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια. Ισορροπεί ανάμεσα στο εύρος γνώσης και την εξειδίκευση και εξασκεί τους μαθητές στη σωστή διαχείριση του χρόνου, στην κριτική αντιμετώπιση και στη δημιουργική σύνθεση των πληροφορίων, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία στις πανεπιστημιακές τους σπουδές.

Το International Baccalaureate Diploma Programme είναι ένα ευέλικτο αλλά και απαιτητικό πρόγραμμα. Οι μαθητές επιλέγουν μαθήματα από έξι πεδία γνώσης και επιλέγουν επίσης το επίπεδο (Υψηλό ή Κανονικό) που επιθυμούν για κάθε μάθημα. Αυτό τους επιτρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στα τρέχοντα ενδιαφέροντά τους και τους μελλοντικούς τους στόχους.

Καθώς το IB είναι ένα κοινό παγκόσμιο πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει σε όσους μαθητές έχουν μια «διεθνή» κινητικότητα να μεταγραφούν από ένα σχολείο IB σε ένα άλλο με σχετική άνεση και την ελάχιστη απώλεια συνέχειας στις σπουδές τους.

Γιατί στο ΙΒDP του Ανατόλια;

Δεν είναι τυχαίο πως το Ανατόλια ήταν το πρώτο σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα που ζήτησε και έλαβε την εξουσιοδότηση να προσφέρει το πρόγραμμα του IB Diploma.

  1. Το Κολλέγιο Ανατόλια ιδρύθηκε το 1886 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Έχοντας ρίζες αμερικανικές και ελληνικές το Ανατόλια προσπαθεί πάντα να καλλιεργήσει την κατανόηση ανάμεσα στους λαούς, σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που υπήρξε πάντα πολυπολιτισμική.
  2. Το Anatolia High School είναι εγκατεστημένο σε μία δενδρόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων, όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων οικοτροφείο για μαθητές που ζουν στο σχολείο, βιβλιοθήκη με δεκάδες χιλιάδες τόμους βιβλίων, ηλεκτρονικό σύστημα αναζήτησης τίτλων, σύνδεση με το Internet, εργαστήρια φυσικής και χημείας, εργαστήρια υπολογιστών, θέατρο, εστιατόριο και κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων.
  3. Οι τάξεις του ΙΒ στο Ανατόλια είναι ολιγάριθμες - μέγιστος αριθμός 20 μαθητές - ώστε να διευκολύνεται η διδασκαλία.
  4. Το διδακτικό προσωπικό είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και από άποψη τυπικών προσόντων και από άποψη διδακτικής πείρας. Επιπλέον, το προσωπικό που διδάσκει στο ΙΒ παρακολουθεί τακτικά επιμορφωτικά σεμινάρια οργανωμένα από τον διεθνή αυτόν οργανισμό.
  5. Το Ανατόλια όχι μόνο πετυχαίνει εξαιρετικά αποτελέσματα κάθε χρόνο στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά έχει και μια μακρά παράδοση εισαγωγής μαθητών του στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Βρετανίας.
  6. Ακόμα και αν δεν προτίθεται κανείς να σπουδάσει στο εξωτερικό, με το δίπλωμα του ΙΒ εισάγεται αυτόματα στο ACT (American College of Thessaloniki), το μεταλυκειακό τμήμα του Ανατόλια. Το ACT είναι διαπιστευμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Commission of Higher Education (NECHE), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University.
  7. Το Κολλέγιο εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες ένα πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων που αποτέλεσε το πρότυπο για πολλά άλλα σχολεία της πόλης. Οι δραστηριότητες αυτές επιτρέπουν στους μαθητές του ΙΒ να έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και να γίνουν μέλη της ευρύτερης αυτής κοινότητας.
  8. Το πρόγραμμα μαθημάτων του ΙΒ είναι συνδεδεμένο με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδρομές και εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν το πεδίο γνώσεών τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Κατεβάστε το έντυπο του IBDP

IMG 7402

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.