Loading...
Menu

Γιατί IBDP στο Anatolia High School

Γιατί στο ΙΒDP;

Το Δίπλωμα του International Baccalaureate είναι ένα πρόγραμμα που ταιριάζει σε όσους έχουν αποφασίσει να σπουδάσουν σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια. Ισορροπεί ανάμεσα στο εύρος γνώσης και την εξειδίκευση και εξασκεί τους μαθητές στη σωστή διαχείριση του χρόνου, στην κριτική αντιμετώπιση και στη δημιουργική σύνθεση των πληροφορίων, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία στις πανεπιστημιακές τους σπουδές.

Το International Baccalaureate Diploma Programme είναι ένα ευέλικτο αλλά και απαιτητικό πρόγραμμα. Οι μαθητές επιλέγουν μαθήματα από έξι πεδία γνώσης και επιλέγουν επίσης το επίπεδο (Υψηλό ή Κανονικό) που επιθυμούν για κάθε μάθημα. Αυτό τους επιτρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στα τρέχοντα ενδιαφέροντά τους και τους μελλοντικούς τους στόχους.

Καθώς το IB είναι ένα κοινό παγκόσμιο πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει σε όσους μαθητές έχουν μια «διεθνή» κινητικότητα να μεταγραφούν από ένα σχολείο IB σε ένα άλλο με σχετική άνεση και την ελάχιστη απώλεια συνέχειας στις σπουδές τους.

Γιατί στο ΙΒDP του Ανατόλια;

Ένας οργανισμός με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση

Από την ίδρυσή του το 1886, το όνομα «Ανατόλια» είναι συνώνυμο με την καινοτομία και την ακαδημαϊκή αριστεία. Με έδρα του τη Θεσσαλονίκη από το 1923, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας ιδιωτικός, μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που συνδυάζει αρμονικά τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής και αμερικανικής εκπαίδευσης. Είναι ένας από τους ελάχιστους οργανισμούς στον κόσμο σήμερα που προσφέρει εκπαίδευση από το Νηπιαγωγείο έως και τις μεταπτυχιακές σπουδές, μέσα από τις διάφορες ακαδημαϊκές του βαθμίδες.

Το πρώτο σχολείο στη Βόρειο Ελλάδα που έλαβε έγκριση για την εισαγωγή του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου

Το Κολλέγιο Ανατόλια εισήγαγε το IBDP στο Λύκειο για πρώτη φορά το 1997 και υποδέχεται μαθητές και μαθήτριες από κάθε σχολείο και εθνικότητα.

Ένα απαράμιλλο campus

Το Anatolia High School προσφέρει ένα περιβάλλον μάθησης που υποστηρίζει το IBDP πέρα από κάθε προσδοκία, ενώ παράλληλα έχει θέσει ως στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του προγράμματος.*

Σε ένα campus 210 στρεμμάτων απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, βρίσκει κανείς οικοτροφείο, τραπεζαρία, δύο σύγχρονες βιβλιοθήκες, εργαστήρια επιστημών και υπολογιστών, ένα Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης, ένα Fabrication Lab, μία αίθουσα μουσικής, δύο θέατρα, συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, καθώς και στάδιο track & field.

Συμβουλευτική για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού

Το Anatolia High School παρέχει συμβουλευτική σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς, υποστηρίζοντας και ενημερώνοντας σε βάθος τους μαθητές του IBDP για τις επιλογές που έχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.*

Διαβάστε περισσότερα για τα γραφεία συμβουλευτικής για πανεπιστήμια της Αμερικής, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μικρά τμήματα που διευκολύνουν τη μάθηση

Τα τμήματα στο Ανατόλια αποτελούνται από μικρό αριθμό μαθητών, έτσι ώστε να παρέχεται μία πιο εξατομικευμένη προσέγγιση στη διδασκαλία από το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του προγράμματος. Οι καθηγητές έχουν την ευκαιρία να εμπλέκουν τους μαθητές στην όλη διαδικασία της μάθησης, αναστοχαζόμενοι το πώς, το τι και το γιατί μαθαίνουν.*

Ένα διδακτικό προσωπικό που βλέπει μπροστά και διαρκώς εξελίσσεται

Το διδακτικό προσωπικό του IBDP στο Ανατόλια, πέρα από τα προσόντα και τις δεξιότητες που διαθέτει, εκμεταλλεύεται πλήρως τα μέσα που προσφέρει το σχολείο, καθώς και τις τεχνολογίες της πληροφορικής.* Επιπλέον, τα μέλη του συμμετέχουν συχνά σε διεθνή workshops που διοργανώνει ο IBO για την επαγγελματική τους εξέλιξη, αλλά και την αναθεώρηση της διδακτέας ύλης.

Δείτε τους καθηγητές μας.

Ένα πρόγραμμα σπουδών που προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών

Η πληθώρα των μαθημάτων που προσφέρονται στο επίπεδο του IBDP στο Anatolia High School επιτρέπει τους μαθητές να προσαρμόζουν το πρόγραμμα σπουδών τους με βάση τις ιδιαίτερες δυνάμεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα σπουδών μας.

Μάθηση πέρα από τα όρια της τάξης

Το πρόγραμμα σπουδών του IBDP του Anatolia High School εμπεριέχει εκπαιδευτικές και πολιτισμικές εκδρομές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Στο πλαίσιο του CAS, οι μαθητές μαθαίνουν να ευαισθητοποιούνται και αναλαμβάνουν δράση προσφέροντας στον συνάνθρωπό τους*. Παράλληλα, ανακαλύπτουν ή αναπτύσσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους μέσα από διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Επιτυχίες σε όλο τον κόσμο

Απόφοιτοι του IBDP του Ανατόλια έχουν γίνει δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια και κολλέγια σε όλο τον κόσμο, όπως τα Harvard, Princeton, Yale, MIT, Stanford, Brown, Dartmouth, Georgetown, Northwestern, U.Penn και άλλα στις ΗΠΑ, τα Oxford, Cambridge, LSE, UCL (University College London), Imperial College, York, Bath, Warwick, Edinburgh και Glasgow στη Μεγάλη Βρετανία, το Sorbonne στη Γαλλία, τα Bocconi και La Sapienza στην Ιταλία, τα University of Amsterdam και Groningen University στην Ολλανδία καθώς και πολλά άλλα στην Ελβετία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, το Ισραήλ, τον Καναδά κα την Αυστραλία.

Δείτε την πλήρη λίστα των επιτυχημένων αποφοίτων μας.

Ευκαιρίες για όλους

Το πλήρες πρόγραμμα υποτροφιών του σχολείου μας διασφαλίζει πως οι ικανοί μαθητές και μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο Ανατόλια, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Μάθετε περισσότερα για τις διαθέσιμες υποτροφίες στο Anatolia High School.

*Διαβάστε μία περίληψη με τους επαίνους που λάβαμε από τον IBAEM κατά τη διάρκεια της έκθεσης self-study που διενεργήθηκε το 2019.

Κατεβάστε το έντυπο του IBDP

IMG 7402

Share