Loading...
Menu

Από το Ανατόλια στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής

Το Yale, το Amherst College, το Smith College, και το Georgetown University είναι μερικά από τα κορυφαία κολλέγια και πανεπιστήμια των Η.Π.Α. που άνοιξαν τις πόρτες τους σε 16 μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν φέτος από το Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate) του Ανατόλια.

Χωρίς εξαίρεση, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Προγράμματος ΙΒ, που επεδίωξαν πανεπιστημιακές σπουδές στις Η.Π.Α. έγιναν δεκτοί από τα πανεπιστήμια που επέλεξαν. Με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, όλοι εξασφάλισαν υποτροφίες και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς ολικές υποτροφίες για την τετραετή φοίτησή τους σε αυτά. 

Το ΙΒ είναι ένα διετές πρόγραμμα που αντιστοιχεί στις δύο τελευταίες τάξεις του ελληνικού Λυκείου (Β΄ και Γ’). Τα μαθήματα διδάσκονται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά και στους μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν απονέμεται ένας  διεθνώς αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Στην Ελλάδα, το Διεθνές Απολυτήριο είναι απόλυτα ισότιμο με το Απολυτήριο του Ενιαίου Λυκείου.  Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής  και της Ευρώπης όχι μόνο αναγνωρίζουν αλλά και εκτιμούν ιδιαίτερα το Διεθνές Απολυτήριο του ΙΒ και προσφέρουν θέσεις στους κατόχους του, ανάλογα με τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει, χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις.

Απόφοιτοι 2007 του ΙΒ που θα φοιτήσουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια 
Derekli IfigeniaYale University 
Tsiaras ArgyriosYale University
Zhera IoannaSmith College 
Anagnostopoulos ErikosNorth Carolina State University
Stambouloglou EleniMt. Holyoke College
Hatalis KostasLehigh University 
Kostallari KristiLafayette College
Kazazis MariaKnox College
Wasserstrom AlessandraGeorgetown University
Gianopoulos AlexandrosFlagler College
Ioannidou NinaDickinson College
Theodorou IliasDavidson College
Pahygiannakis LambisBoston University
Makri MariaBates College
Bakali MagdaBard College
Vasios Sivvopoulos AlexandrosAmherst College

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead