Loading...
Menu

Ανάβαση στον Όλυμπο από τους μαθητές του Ανατόλια

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδρομή του Κολλεγίου Ανατόλια στον Όλυμπο, τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου (22 & 23 και 29 & 30 Σεπτεμβρίου). 120 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείου του Κολλεγίου, χωρισμένοι σε δύο ομάδες των 60 μαθητών, συμμετείχαν στην καθιερωμένη από το 1975 εκδρομή. 

Συνοδευόμενοι από καθηγητές και μέλη του προσωπικού καθώς και δύο επαγγελματίες οδηγούς βουνού, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της ανάβασης, οι ορειβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη στα Πριόνια και από εκεί ανέβηκαν με τα πόδια στο καταφύγιο του ΕΟΣ, όπου και διανυκτέρευσαν. Tην επόμενη μέρα ξεκινώντας από τη Σκάλα (2.886 μ.) κατευθύνθηκαν προς την κορυφή Σκολιό (2.911 μ.). Η ανάβαση που διήρκησε συνολικά 5 περίπου ώρες έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και οι μαθητές απόλαυσαν την καταπληκτική διαδρομή.  Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των μαθητών το βράδυ της Κυριακής.

Το σχολείο απένειμε ειδικά μετάλλια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάκριση αποτέλεσε η παρουσία των μαθητών το πρωί της Δευτέρας μετά την εκδρομή στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου, στις 8:00.

Το Κολλέγιο Ανατόλια οργανώνει αυτήν την ετήσια εκδρομή με την πεποίθηση ότι η  μάθηση πρέπει να εκτείνεται πέρα από τα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας.  Είναι πολύ σημαντικό να περιλαμβάνει την επαφή με τη φύση και τη δυνατότητα εκτίμησης της φυσικής ομορφιάς, την καλή φυσική κατάσταση καθώς και την ενίσχυση της επιμονής, της υπομονής και της ψυχικής αντοχής για την επίτευξη δύσκολων στόχων.

Tις θερμές μας ευχαριστίες στους συνοδούς που εθελοντικά συνόδευσαν τους μαθητές στην εκδρομή:

Kυριάκο Αρβανίτη, Κώστα Καπελώνη, Μιχάλη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Παπαδάμου, Βαγγέλη Γουλή, Κώστα Ζαρακινό, Δήμο Γιαννέλο, Ντίνα Αδάμ, Τέλη Παπαϊωάννου, Sara Latham, Kate Jares, Στέλιο Διαμελλά, Στυλιανό Σκυλοδήμο, Phil Holland, Άλκη Τσικαρδώνη, Phil Simmonds, Θανάση Φωτιάδη, Ιωάννη Βεζερτζή, Σπύρο Αρώνη, Katie Chow, Katie Diedrick, Τάσο Βαρέλλα, Δήμητρα Φωτιάδου, Άντζυ Βολτοπούλου.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead