Loading...
Menu

Σαιξπηρική κωμωδία από το Drama Club

 

Φέτος, μετά από 9 χρόνια μιούζικαλ, το Drama Club παρουσίασε την κωμωδία:  «The Abridged Works of William Shakespeare”. Οι  πέντε παραστάσεις που δόθηκαν στο κατάμεστο Θέατρο «Πάππας» του Σχολείου, στις 20,21,26,27 και 28 Ιανουαρίου, άφησαν ενθουσιασμένο το κοινό.

Το φετινό έργο, γραμμένο από τους Adam Long, Reed Martin και Daniel Singer, είναι μια κωμική σύνοψη των 37 έργων του Σαίξπηρ. Μια υπερρεαλιστική, αναρχική και κωμική αντιμετώπιση των έργων του ανθρώπου που έχει ταλανίσει το μυαλό κάθε  μαθητή που επιλέγει να σπουδάσει θέατρο, δράμα ή την αγγλική γλώσσα.
Είναι ένα έργο που κινείται στα όρια του τραγικού και του κωμικού. Μέσα από την κωμωδία και το δράμα, το κοινό βίωσε το χάος και γεύτηκε το δράμα και την κωμωδία μέσα από τις άναρχες καταστάσεις επί σκηνής.

Για την φετινή παράσταση χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα μουσικά όργανα, η δε χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης, σκηνικών και κουστουμιών ήταν πολύ περιορισμένη, όπως την εποχή του Shakespeare.  Την «άδεια σκηνή» γέμισαν με το ταλέντο και την ενέργειά τους οι 35 νεαροί/ές ηθοποιοί.

Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της παράστασης ανέλαβε για πρώτη χρονιά ο κ. Βαγγέλης Μανιτάκης ‘91, σύμβουλος-καθηγητής και υπεύθυνος του Drama Club.  Ο κύριος Μανιτάκης, μετά την αποφοίτησή του από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, και τις τετραετείς θεατρικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Lancaster, Αγγλία εργάσθηκε στην Ελλάδα ως ηθοποιός, θεατρολόγος, παραγωγός και δάσκαλος θεατρικού παιχνιδιού.  Κάποιες από τις σημαντικές συνεργασίες του κ. Μανιτάκη είναι με το Κ.Θ.Β.Ε., τη Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»,  το θέατρο Fleming, και την ομάδα καλλιτεχνών “Ούγκα Κλάρα”.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead