Loading...
Menu

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισαν οι «Εκκλησιάζουσες» στο Ανατόλια

 

Την αρχαία αττική κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση του Κ. Ταχτσή, ανέβασε ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Ανατόλια, στο Θέατρο ‘Πάππας’ του Κολλεγίου.

Η χαρούμενη αυτή θεατρική σάτιρα, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, βρίσκεται στο μεταίχμιο της αρχαίας και της μέσης αττικής κωμωδίας. Η αθηναϊκή ηγεμονία είναι πλέον παρελθόν, όπως και ο πλούτος της Αθήνας.  Έτσι ο ρόλος του χορού περιορίζεται, γιατί τα έξοδά του είναι δυσβάσταχτα για τους χορηγούς. Ο Αριστοφάνης προσαρμόζεται στη νέα εποχή και ανακαλύπτει νέους δρόμους, για να διοχετεύσει το κέφι του και την κριτική διάθεσή του με αποτέλεσμα ένα πολύ ευχάριστο έργο, γεμάτο κωμικές σκηνές.

Στην παράσταση συμμετείχαν 31 μαθητές, μέλη του Ομίλου Ελληνικού Θεάτρου του Ανατόλια.  Ο όμιλος λειτουργεί από το 1985, υπό την καθοδήγηση των φιλόλογων καθηγητών Βενετίας Ευσταθίου και Παναγιώτη Αντωνίου, στα πλαίσια των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του Κολλεγίου. Σκοπός του ομίλου είναι η διάδοση της θεατρικής παιδείας, η καλλιέργεια της αισθητικής των μαθητών, η επαφή τους με το θεατρικό είδος, αρχαίο και σύγχρονο, και η προβολή της ελληνικής θεατρικής παραγωγής. 

Όπως έχει καθιερωθεί από το 1990, έτσι και φέτος, μια παράσταση ήταν αφιερωμένη στο Κέντρο Περιθάλψεως Παίδων «Άγιος Δημήτριος», για την ενίσχυση του έργου του.  Στην παράσταση αυτη παρεβρέθη και η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Ακριβοπούλου, απόφοιτη του Ανατόλια (‘94).  Η Μαίρη, που έκανε τα πρώτα της θεατρικά βήματα με τον Όμιλο Ελληνικού Θεάτρου του Ανατόλια, έχει συμμετάσχει σε πολλές γνωστές σειρές της τηλεόρασης και σημαντικά θεατρικά έργα και εμφανίζεται τώρα στην επιτυχημένη σειρά «ΛΟΥΦΑ & ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ» της κρατικής τηλεόρασης.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead