Loading...
Menu

Marsha Ivins: Από το διάστημα στο Κολλέγιο Ανατόλια

 

Marsha Ivins

Από το διάστημα στο Κολλέγιο Ανατόλια

Πώς είναι να κοιμάσαι και να ξυπνάς σε έναν δορυφόρο; Να κινείσαι και να εργάζεσαι αψηφώντας τη βαρύτητα, να βλέπεις το φαγητό σου να πετάει; Ποιο είναι το κίνητρο που οδηγεί έναν άνθρωπο από τη Γη στο φεγγάρι ή τουλάχιστον σε διαστημική τροχιά και να βγάζει φωτογραφίες τη γη από ψηλά;

«Την πρώτη φορά που ταξίδεψα ήταν πολύ δύσκολο να κοιμηθώ. Βρισκόμουν στο διάστημα, σε περιβάλλον χωρίς βαρύτητα. Είσαι στο διάστημα! Είναι cool!». Με ευθύτητα, ειλικρίνεια, χιούμορ και ρεαλισμό η Αμερικανίδα αστροναύτης Marsha Ivins μίλησε σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια για τη ζωή στο διάστημα, την καθημερινότητα και την ειδική εκπαίδευση των αστροναυτών που τους προετοιμάζει να αντιμετωπίσουν τα απρόοπτα που «πάντα συμβαίνουν σε ένα ταξίδι». Η ίδια βρέθηκε αρκετές φορές σε τροχιά γύρω από τη Γη και απολάμβανε ιδιαίτερα να βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει  16 φορές σε ένα 24ωρο.

Η μηχανικός και πιλότος ήρθε ήταν η κεντρική προσκεκλημένη  της ημερίδας «The Νext Frontiers» που διοργάνωσε στις 22 Απριλίου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo" και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη.

 
 
 
Η Marsha Ivins, αστροναύτης της NASA με τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνο Βλάχο
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead