Loading...
Menu
Αριάδνη Παπαδοπούλου: Δεκτή σε τέσσερις Σχολές Ιατρικής στη Μ. Βρετανία

Αριάδνη Παπαδοπούλου: Δεκτή σε τέσσερις Σχολές Ιατρικής στη Μ. Βρετανία

Δεκτή σε τέσσερις σχολές Ιατρικής στη Μεγάλη Βρετανία έγινε η Αριάδνη Παπαδοπούλου, τελειόφοιτη του ΙΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια. Η Αριάδνη δέχθηκε προσφορές από τις Ιατρικές Σχολές των UCL (University College London), Queen Mary University of London, Cardiff University and Queen's University Belfast. Η υπότροφος μαθήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια κατάφερε να περάσει στα τέσσερα κορυφαία Πανεπιστήμια μετά από μία πολύ απαιτητική και ανταγωνιστική διαδικασία, με πολλούς και ικανούς υποψηφίους από όλη την Ευρώπη να διεκδικούν τις λίγες θέσεις που προσφέρουν οι συγκεκριμένες ιατρικές σχολές.

«Θεωρώ ότι το Κολλέγιο Ανατόλια με προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο με τους καθηγητές, τη μόρφωση, τις υποδομές και την υποστήριξη που μου έδωσε» αναφέρει η Αριάδνη. Η πλήρης υποτροφία που της απονεμήθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια εν Αθήναις (ΣΑΚΑ), της έδωσε την ευκαιρία να επωφεληθεί από το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του σχολείου και να ασχοληθεί με τις Τέχνες αλλά και τις Επιστήμες μέσα από τα clubs: Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου, η ενασχόλησή της με το βιολί και το τραγούδι, η συμμετοχή της στα ΜUN, στο μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ACSTAC), τα βραβεία σε ρητορικούς αγώνες και διεθνείς μαθητικούς επιστημονικούς διαγωνισμούς, η εθελοντική εργασία που έκανε σε ιδρύματα όπως ο Άγιος Δημήτριος, το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή κ.ά., συμπλήρωσαν το άριστο προφίλ της Αριάδνης προετοιμάζοντάς την για το επόμενο βήμα.

Η επιλογή της από το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece το 2014 και το καλοκαιρινό πρόγραμμα Βιολογίας και Βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale το 2016 (και για τα δύο προγράμματα έλαβε πλήρη υποτροφία), λειτούργησαν ως «πυξίδα» που τη βοήθησαν να χαράξει τον δρόμο και να βρει τον προορισμό της.

Όταν ανακοίνωσα ότι θέλω να σπουδάσω Ιατρική στην Αγγλία, ορισμένοι με αποθάρρυναν και μου είπαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Δεν έδωσα σημασία. Για αυτό και η συμβουλή μου προς τα άλλα παιδιά είναι να μην αποθαρρύνονται από τις απόψεις τρίτων, αλλά να πιστεύουν στον εαυτό τους, να προσπαθούν και να κυνηγούν το όνειρό τους.

Όσο για την υποτροφία που έλαβε θεωρεί ότι ήταν «το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου χαρίσει κάποιος. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα είχα την ίδια ευκαιρία να σπουδάσω ιατρική στο εξωτερικό και να κάνω πραγματικότητα κάτι που ονειρευόμουν: να σώζω ζωές. Εύχομαι να συνεχιστεί το πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια ώστε να δώσει και σε άλλα παιδιά την ευκαιρία που έδωσε και σε εμένα. Για αυτό θα ήθελα κάποια στιγμή και εγώ να συνεισφέρω στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και στον σκοπό του».

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead