Loading...
Menu

Η ΧBand του ΙΒ στον τελικό του Διαγωνισμού - Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2018

 

Η ΧBand του ΙΒ στον τελικό του Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2018»

Την πρόκριση στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2018» πήρε η ομάδα ΧBand που δημιούργησαν μαθητές του ΙΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece και η τελική του φάση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα γίνει στις 16 Ιουλίου 2018 στο Βελιγράδι.

Οι 10 φιναλίστ επιλέχθηκαν βάσει των κριτηρίων του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement που είναι: η πληρότητα επιχειρησιακών πλάνων (40%), η   ανάλυση αποτελεσμάτων & οικονομικών στοιχείων (20%), τα στοιχεία αξιόλογης εκμάθησης από επιχειρηματικές δραστηριότητες (20%), οι μελλοντικές προοπτικές της εικονικής επιχείρησης (20%).

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία των μαθητών και μαθητριών του Κολλεγίου Ανατόλια στην οποία συνετέλεσε η «έκθεσή» τους σε προγράμματα επιχειρηματικότητας όπως το Company Club του ΙΒ, αλλά και το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας MIT Launch X., που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή 500 σχολείων από όλο τον κόσμο. Προ ημερών η XBand κατέκτησε το βραβείο της «Καλύτερης Εταιρείας» στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Τους μαθητές προετοίμασε και επίβλεψε η καθηγήτρια του ΙΒ Αντιγόνη Πυροβέτση.

Η XBand παρουσίασε ένα wearable τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο για να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες των χιονοδρομικών κέντρων και αθλητές χειμερινών σπορ. Πρόκειται για μία συσκευή που φορά ο χρήστης στο χέρι του και παρακολουθεί ζωτικά σημεία του χρήστη (θερμοκρασία και καρδιακό ρυθμό), συλλέγει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία του και σε περίπτωση κινδύνου, δίνει ειδοποίηση σε έναν κεντρικό υπολογιστή για να σταλούν πρώτες βοήθειες.

Θερμά συγχαρητήρια!

 

*Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον Τελικό Διαγωνισμό είναι: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (A.FREedge), 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Από κοντά), Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – PIERCE (ECOWITCH), ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ (Helmet), ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (merokamato.eu), 1ο ΕΠΑΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (ΟΜΗΡΟΣ-Ρίχνω φως στον πολιτισμό), ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Parkareto), 1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (SmArd Solutions), 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (THING BIG 2 CHANGE SMALL), ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ (X BAND)

 
 
 
Διαβάστε επίσης για τη διάκριση της xBand στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση Βόρειας Ελλάδας 2018
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead