Loading...
Menu
IB Diploma Programme: Μία χρονιά με εντυπωσιακά αποτελέσματα

IB Diploma Programme: Μία χρονιά με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Οι επιτυχίες των τελειοφοίτων του προγράμματος ΙΒ Diploma στα πανεπιστήμια και κολλέγια του εξωτερικού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Από τους 84 τελειόφοιτους του ΙΒ, οι 70 έγιναν δεκτοί στο πανεπιστήμιο πρώτης τους επιλογής (ΗΠΑ/Αγγλία/Ευρώπη). Μεταξύ των πανεπιστημίων στα οποία εισάγονται οι τελειόφοιτοι μαθητές του ΙΒ είναι τα τα ιδρύματα των ΗΠΑ (Princeton, Columbia, Tufts, University of Chicago, Northwestern, Pomona College κ.ά.), της Μεγάλης Βρετανίας (Oxford University, Cambridge University, London School of Economics, Imperial College, University College London, Warwick, Edinburgh), και της υπόλοιπης Ευρώπης (Bocconi, University of Amsterdam, University of Maastricht).

Επιστέγασμα αυτής της εξαιρετικής χρονιάς ήταν η ανακοίνωση των βαθμολογιών των τελειόφοιτων και στατιστικών στοιχείων που συμπληρώνουν τη συνολική εικόνα του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια:

  • Η Έλλη Στογιάννου συγκέντρωσε το τέλειο σκορ 45/45, ποσοστό που επιτυγχάνει μόνο των 0,4% των μαθητών του ΙΒ σε όλον τον κόσμο.
  • Τρεις μαθητές (ποσοστό 5% ) συγκέντρωσαν 44 μονάδες (Αριάδνη Παπαδοπούλου, Στυλιανή Ζαχαρή, Γεώργιος Χριστόδουλος Ορφανίδης), ποσοστό που επιτυγχάνει μόνο το 1% παγκοσμίως.
  • 15 μαθητές ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια (ποσοστό 18%) συγκέντρωσαν από 40 μονάδες και πάνω, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο 10% του παγκόσμιου μέσου όρου.
  • 31 μαθητές (ποσοστό 37%) συγκέντρωσαν πάνω από 38 μονάδες, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο 17% του παγκόσμιου μέσου όρου.
  • Είναι τέλος αξιοσημείωτο ότι τρεις υποψήφιοι θα εισαχθούν σε Ιατρικές σχολές της Μ. Βρετανίας, όπως είχαν επιλέξει (Αριάδνη Παπαδοπούλου, Στυλιανή Ζαχαρή, Κωνσταντίνος Δεβετζής) ενώ άλλοι τρεις μαθητές εισάγονται στα κορυφαία πανεπιστήμια Oxford και Cambridge (Μάριος Δημητριάδης, Χαράλαμπος Κόκκαλης, Γιώργος Ορφανίδης).

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead