Loading...
Menu
Με τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate
Η εθνική ομάδα Debate στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωτάθληματος Debate (World Schools Debating Championship). Στη μέση η Μάγδα Πετμεζά.

Με τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Debate βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Μάγδα Πετμεζά, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate (World Schools Debating Championship). Απόφοιτη πλέον της τάξης του 2018 από το IB Diploma Programme του Κολλεγίου Ανατόλια, η Μάγδα εκτός από τα ελληνικά χρώματα εκπροσωπεί και τη Βόρεια Ελλάδα καθώς είναι το μοναδικό μέλος της Εθνικής Ομάδας που προέρχεται από σχολείο εκτός Αθήνας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 27 του μηνός συγκεντρώνοντας ομάδες από 50 χώρες σε μία κορυφαία «μάχη» επιχειρηματολογίας πάνω σε 13 καίρια, σημαντικά ή/και αμφιλεγόμενα θέματα από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της τεχνολογίας, της φιλοσοφίας κ.ά.

Με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορυφώνεται η έως τώρα  πορεία της Μάγδας Πετμεζά που ξεκίνησε να ασχολείται με το Debate από τη Β’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του Junior Debate Club του Κολλεγίου Ανατόλια. Η επίμονη και ενθουσιώδης ενασχόλησή της, και η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε από τα MUN (Model United Nations), και οι πανελλήνιες διακρίσεις της, της έδωσαν τον Δεκέμβριο του 2017 μία θέση στην Εθνική ομάδα. Το υψηλό της επίπεδο επιβεβαιώθηκε με την 1η θέση στο πρωτάθλημα Debate της Σχολής Μωραϊτη που κέρδισε μαζί με τη συμμαθήτριά της Έλλη Στογιάννου.

Καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια του ενδιαφέροντός της, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έπαιξε το Κολλέγιο Ανατόλια, καθώς και η Λήδα Αντωνίου καθηγήτρια και σύμβουλος του αντίστοιχου club.

Το Debate αποτελεί ένα σημαντικό μάθημα ζωής, δημοκρατίας και δημόσιας έκφρασης καθώς όπως υποστηρίζει η Μάγδα: «Υποχρεώθηκα να βλέπω τα επιχειρήματα και τις θέσεις της άλλης πλευράς, ειδικά όταν μου ανέθεταν να υποστηρίζω θέσεις με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Έμαθα πώς να διεξάγω μία συζήτηση, να σέβομαι, να ακούω και να παρακολουθώ τη σκέψη και τη λογική του άλλου, να βρίσκω κοινό έδαφος, να διακρίνω τον παραπλανητικό πολιτικό λόγο από την ουσιαστική διατύπωση θέσεων και επιχειρημάτων».

Μία δεξιότητα, εξαιρετικά χρήσιμη για κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να διακριθεί και να συνεισφέρει στην κοινωνία του αύριο.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead