Loading...
Menu
Επίσκεψη του Welfare Club στο Άγιο Όρος

Επίσκεψη του Welfare Club στο Άγιο Όρος

Το επιστέγασμα της συμμετοχής των μαθητών στο Welfare Club ήταν η επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και διανυκτέρευσαν στον αρσανά της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους, και επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Δοχειαρίου, την Ι.Μ. Ξενοφώντος και την Ι.Μ. Παντελεήμονος (Ρωσικό), από όπου αναχωρήσανε για την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές πήραν μία εικόνα από τον Μοναχισμό, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της κοινότητας, τα χαρακτηριστικά της, διαπιστώνοντας ένα βιωματικό και εναλλακτικό τρόπο κοινωνικής αλληλεγγύης. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την περίφημη αρχιτεκτονική των ναών, αριστουργήματα της αγιογραφίας, χειρόγραφα των βιβλιοθηκών στις Μονές του Αγίου Όρους, εκδοχές της βυζαντινής μουσικής τέχνης, έργα ξυλογλυπτική κ.α. μέσα από ανεξίτηλες και πολύ όμορφες εντυπώσεις.

Ο μοναστικός τρόπος ζωής με τους ιδιαίτερους στόχους του, η διαφορετική καθημερινότητα των μοναχών, αλλά και το εκπληκτικό, παρθένο φυσικό περιβάλλον αποτέλεσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όσους συμμετείχαν στην εκδρομή.

Την εκδρομή οργάνωσε ο καθηγητής και σύμβουλος του Welfare Club Αριστοτέλης Παπαϊωάννου.

welfare club agion oros 01

welfare club agion oros 02

welfare club agion oros 04

welfare club agion oros 05

welfare club agion oros 06

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead