Loading...
Menu
Καλοκαίρι με Βιοτεχνολογία στο ACT

Καλοκαίρι με Βιοτεχνολογία στο ACT

Ένα καινούριο και πολύ ενδιαφέρον καλοκαιρινό project ξεκίνησε φέτος στο ACT στο νέο εργαστήριο Χημείας του. Πρόκειται για το Biotechnology Camp, ένα 15ήμερο πρόγραμμα Εισαγωγής στη Βιοτεχνολογία το οποίο οργανώθηκε από το Science and Technology Department του ACT για μαθητές Λυκείου. Αξιοποιώντας τις υποδομές του καινούριου και πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου Χημείας, τα παιδιά διδάχθηκαν και εφάρμοσαν στην πράξη (hands on) πολλές από τις σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη Μικροβιολογία, τη Βιοχημεία και τη Μοριακή Βιολογία, και ολοκλήρωσαν εργασίες υπό την επίβλεψη της Δρος Μαίρης Καλαμάκη, επίκουρης καθηγήτριας Χημείας του ACT. 

Με τα λόγια των μαθητών:

ACT BioTech Camp 2018 2

ACT BioTech Camp 2018 3

Υπέροχη εμπειρία, γόνιμες επιστημονικές συζητήσεις!

ACT BioTech Camp 2018 4

ACT BioTech Camp 2018 5

Το πρόγραμμα ήταν βιωματικό, πρακτικό, και πολύ ενδιαφέρον. Αισθανθήκαμε ότι ήμασταν επιστήμονες με κάθε έννοια. Θα ήθελα να διαρκέσει περισσότερο από δύο εβδομάδες!

ACT BioTech Camp 2018 6

ACT BioTech Camp 2018 7

ACT BioTech Camp 2018 8

Το νέο εργαστήριο Χημείας

Το νέο εργαστήριο Χημείας του Science and Technology Department ξεκίνησε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2017, εμπλουτίζοντας τα ακαδημαϊκά προγράμματα και ενισχύοντας τις υποδομές και τον επιστημονικό και ερευνητικό χαρακτήρα του ιδρύματος. Το εργαστήριο, που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του New Building του ACT, έχει έξι σταθμούς εργασίας που εξυπηρετούν 24 φοιτητές. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θερμικό κυκλοποιητή αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real-Time PCR), φασματοφωτόμετρο 5 καναλιών, αυτόκαυστο, δύο χημικούς απαγωγείς, επωαστικούς θαλάμους και κλιβάνους.

Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει ένα νέο, πρωτότυπο ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών  υγιεινής του χώρου και ασφάλειας των τροφίμων στα συσσίτια της Θεσσαλονίκης.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead