Loading...
Menu
«Βόλτα» στο διάστημα με τον Σταμάτη Κριμιζή

«Βόλτα» στο διάστημα με τον Σταμάτη Κριμιζή

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ήταν μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για το Κολλέγιο Ανατόλια, καθώς φιλοξένησε τον Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος το απόγευμα μίλησε για την «Εξερεύνηση του τελευταίου κλασικού πλανήτη: το διαστημόπλοιο New Horizons στον Πλούτωνα».

000044 1024 x 716

Τον Σταμάτη Κριμιζή καλωσόρισε στο κατάμεστο Raphael Hall ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος και προλόγισε ο αφυπηρετήσας Καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ Νικόλαος Κ. Σπύρου. Στη συνέχεια ο διάσημος επικεφαλής ερευνητής σε διαστημικές αποστολές της NASA, ταξίδεψε, το πολυπληθές ακροατήριο στο σύμπαν, μέσα από τις πολλαπλές αποστολές στις οποίες συμμετείχε ή/και καθοδήγησε. Το κοινό είχε την ευκαιρία μέσα από τις εκπληκτικές πραγματικά ερευνητικές προσπάθειες να συνειδητοποιήσει πόσο μικρό μέρος του σύμπαντος αποτελεί ο πλανήτης μας, πόσο ασήμαντο σε μέγεθος είναι το ηλιακό μας σύστημα, και κυρίως τη σημασία του έργου και της προσφοράς του Έλληνα επιστήμονα στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Για το τέλος της παρουσίασής του ο Σταμάτης Κριμιζής είχε μια συγκινητική αφιέρωση στους νέους ανθρώπους και τα παιδιά προς τους οποίους απευθύνθηκε με συμβουλές και προτροπές, απόλυτα ταιριαστές με το ήθος του. Η βραδιά συνεχίστηκε με πολλές ερωτήσεις, κυρίως από μαθητές, ενώ το τέλος της ομιλίας ήταν ακριβώς αυτό που ταίριαζε στον μεγάλο επιστήμονα και άνθρωπο Σταμάτη Κριμιζή: ένα αυθόρμητο και παρατεταμένο standing ovation.

Ήταν μια πραγματικά συγκινητική βραδιά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μεγάλη συγκίνηση στους παρισταμένους που είχαν την τύχη να ακούσουν και να δουν από κοντά έναν ομιλητή, του κύρους και του μεγέθους του Σταμάτη Κριμιζή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Κέντρο STEM του Κολλεγίου Ανατόλια.

000038 1024 x 608

000048 1024 x 881

000108 1024 x 716

Από αριστερά: Κυριάκος Αρβανίτης, Διευθυντής 1ου Λυκείου, Νικόλαος Κ. Σπύρου, αφυπηρετήσας Καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ, Σταμάτης Κριμιζής, Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Ηλίας Καλαμπόκης, Συντονιστής Κέντρου STEM Κολλεγίου Ανατόλια   

000113 1024 x 785

Βιργινία Αρβανίτη, administrative assistant του Κέντρου STEM, Δρ Ηλίας Καλαμπόκης, οι καθηγήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια Ηρώ Κολιάκου, Αφροδίτη Καλκάνη και ο STEM instructor Μιχάλης Μπακάλογλου.  

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead