Loading...
Menu
Άρτεμις Γκαβέζου – Κάστρο: Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής στο Κολλέγιο Ανατόλια

Άρτεμις Γκαβέζου – Κάστρο: Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής στο Κολλέγιο Ανατόλια

Η ρυθμική γυμναστική θεωρείται από τα πιο θεαματικά αθλήματα στον κόσμο συνδυάζοντας την ομορφιά, τη χάρη και τις πολύ υψηλές τεχνικές απαιτήσεις εντυπωσιάζοντας κάθε θεατή. Αυτό το καθαρά γυναικείο άθλημα παρουσίασε τον Οκτώβριο στους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια η Ολυμπιονίκης Άρτεμις Γκαβέζου Κάστρο, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο η οποία κατέκτησε με την Εθνική ομάδα ανσάμπλ της Ισπανίας το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Κολλεγίου θέλοντας να φέρει αθλητές και αθλήτριες με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις σε επαφή με τους μαθητές προσκάλεσε την Ολυμπιονίκη να μοιραστεί μαζί τους εμπειρίες από την ξεχωριστή της πορεία.

Gavezou photo 1

Η Άρτεμις και οι συναθλήτριές της θεωρούνται πολύ σημαντικά πρόσωπα στην Ισπανία και έχουν αναλάβει τον ρόλο ambassadors για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Σήμερα, παράλληλα με τις σπουδές της, η Ολυμπιονίκης δίνει πολλές ομιλίες σε σχολεία και σε μαθητές μιλώντας τους για τον γοητευτικό και, ταυτόχρονα, απαιτητικό κόσμο της ρυθμικής γυμναστικής. Η νεαρή πρωταθλήτρια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου έκανε και τα πρώτα της βήματα στο άθλημα και το 2013 αποφάσισε να μετακομίσει στην Ισπανία, τη χώρα καταγωγής της μητέρας της Maria Jose Antonia Castro που διδάσκει Ισπανικά στο ΙΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια. Από την πρώτη στιγμή η ισπανική Ομοσπονδία αντιλήφθηκε το μεγάλο της ταλέντο και την κάλεσε στην εθνική ομάδα που θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο και πρωταγωνιστεί σε κάθε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Gavezou photo 4

Η πρωταθλήτρια μίλησε σε μαθητές Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου για την επίμονη προσπάθεια, την ενέργεια και την αφοσίωση που απαιτεί ο πρωταθλητισμός και την ευθύνη που αισθάνεται κάθε αθλητής και αθλήτρια όταν φορά το εθνόσημο. Η ίδια περιέγραψε μία καθημερινότητά μοιρασμένη ανάμεσα στο σχολείο και τις πολύωρες διπλές προπονήσεις για να πετύχει τους αθλητικούς της στόχους χωρίς να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις σπουδές της. H ομιλία της διανθίστηκε με μία σύντομη παρουσίαση των οργάνων που χρησιμοποιούν οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής καθώς και αποσπάσματα από τους αγώνες της Εθνικής Ισπανίας εντυπωσιάζοντας τους μαθητές και ειδικά τα κορίτσια.

Gavezou photo 2

Από την επίσκεψη της Ολυμπιονίκη στο Κολλέγιο Ανατόλια. Από αριστερά: Γεωργία Αντωνιάδου, Γιώτα Χαλκιά, Φένια Αλεξιάδου, Άρτεμις Γκαβέζου Κάστρο, Κώστας Ζλατάνος

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead