Loading...
Menu
Στην 3η θέση του Afixis Hackathon οι μαθητές του ΙΒ

Στην 3η θέση του Afixis Hackathon οι μαθητές του ΙΒ

Πέντε μαθητές του τμήματος IB Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετείχαν στο πρώτο Afixis Hackathon (hackathon.afixis.org) και κατέκτησαν την 3η θέση ανάμεσα σε 25 νέους προγραμματιστές και designers κάθε επιπέδου από τη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για τους μαθητές Yusuf Demirhan, Στράτο Ευτυχιάδη, Φαίδωνα Καμπουρόπουλο, Δημήτριο Ντέντια και Δημήτρη Παπάρα, που αν και οι νεαρότεροι του διαγωνισμού, κατάφεραν μετά από τρεις μέρες σκληρής δουλειάς και συνεργασίας να διακριθούν.

 

rsz 45931253 358308598061212 6755569654904651776 o

Tο Afixis Hackathon διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου στον χώρο του OK!Thess στη Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός αφορούσε στη σύλληψη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ιδέας σε ανάλογο λογισμικό (πρόγραμμα, ιστοσελίδα ή εφαρμογή), καθώς και στην επιχειρηματική της ανάπτυξη. Τους συμμετέχοντες ανέλαβαν, επίσης, να βοηθήσουν μέντορες από τον χώρο των επιχειρήσεων και της πληροφορικής.

Το φάσμα γνώσεων που κατείχε η ομάδα του IB επεκτεινόταν τόσο σε γνώσεις τεχνολογίας και προγραμματισμού όσο και σε ζητήματα επιχειρηματικότητας, και μπορεί να θεωρηθεί ένας βασικός λόγος της επιτυχίας της. Το project που πρότειναν ήταν το Attend: μία πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους χρήστες της να βρουν παρέα, σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ώστε να αθληθούν ή και να λάβουν μέρος σε αγώνες (ομαδικών και μη) αθλημάτων. Η ιδέα είχε ως αφετηρία το γεγονός ότι οι φίλοι δεν είναι πάντοτε διαθέσιμοι, η μοναχική άθληση δεν είναι διασκεδαστική και, το πιο σημαντικό, ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να δημιουργηθούν νέες φιλίες. Η επέκταση μάλιστα της εφαρμογής σε άλλα χόμπι θα μπορούσε να λειτουργήσει ενωτικά για την κοινωνία σύμφωνα με την ομάδα.

Hackathon Photo 3b

Τα βραβεία απένειμαν ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωνσταντίνος Ψάννης, ο Νίκος Παπανώτας, managing director του Geekbot, ο Γιώργος Παπαστεργίου, investment analyst στο Velocity Partners VC, και ο Σίμος Μπενσσασών, επικεφαλής του OK!Thess.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead