Loading...
Menu
Το Κολλέγιο Ανατόλια, η ομάδα RESET και ο Νίκος Σαμαράς στο βίντεο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την F1 in Schools

Το Κολλέγιο Ανατόλια, η ομάδα RESET και ο Νίκος Σαμαράς στο βίντεο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την F1 in Schools

Το 2015 η ομάδα της F1 in Schools του Κολλεγίου Ανατόλια, RESET, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος και προκρίθηκε να συμμετάσχει στους παγκόσμιους τελικούς της Σιγκαπούρης το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η συμμετοχή στους παγκόσμιους τελικούς είχε ένα σημαντικό οικονομικό κόστος (έξοδα προετοιμασίας μετάβασης, διαμονής , συμμετοχής, κλπ), το οποίο ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα μέλη της ομάδας.

Έτσι η ομάδα RESET αποφάσισε να προσεγγίσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο πάντοτε ενθαρρύνει και έρχεται αρωγός σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις και δραστηριότητες. Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, μέλη της ομάδας, συναντήθηκαν με κορυφαία διοικητικά στελέχη του ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος καθηγητής Ιωάννης Δρακόπουλος, τα οποία εντυπωσίασαν με τη συνολική παρουσία τους, τις τεχνικές γνώσεις τους, τις γνώσεις σε επίπεδο project management και τα portfolios (engineering και marketing) τα οποία είχαν ετοιμάσει. Έτσι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την αποστολή της ομάδας RESET στη Σιγκαπούρη όπου η ομάδα κατέκτησε την 11η θέση μεταξύ 58 ομάδων. Με τον τρόπο αυτό το Ίδρυμα Νιάρχος ήρθε σε επαφή με τον διαγωνισμό F1 in Schools, το μεγαλύτερο τεχνολογικό διαγωνισμό στον κόσμο, ο οποίος συνδυάζει STEM και νεανική επιχειρηματικότητα και ο οποίος δίνει μια σημαντική ευκαιρία στους νέους της Ελλάδας να ανταγωνιστούν νέους από όλο τον κόσμο συμμετέχοντας σε καινοτόμες δράσεις.

Έκτοτε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βοήθησε πολλές Ελληνικές ομάδες, Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποφάσισε να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό τη συμβολή του στο διαγωνισμό F1 in Schools στην Ελλάδα με ένα σχετικό βίντεο.

Το βίντεο ξεκινά με τον αρχηγό της ομάδας RESET του Κολλεγίου Ανατόλια Νίκο Σαμαρά, ο οποίος ξεκίνησε ενώ ήταν μαθητής της Γ Γυμνασίου και μέσα στον ενάμιση χρόνο που κράτησε το μαγευτικό αυτό ταξίδι, αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή της ομάδας RESET, αποκτώντας ένα πολύτιμο γνωστικό εφόδιο και μια μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μια παράλληλη εκπαίδευση, πολύ στοχευμένη και ουσιαστική, μέσα από την οποία τόσο ο Νίκος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έμαθαν να δουλεύουν ο καθένας χωριστά σε κάποιο ρόλο αλλά και να συνεργάζονται ως μέλη της ομάδας, έμαθαν να διαχειρίζονται το χρόνο τους και να ανταποκρίνονται σε αυστηρές προθεσμίες, έμαθαν να είναι υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί, ενώ παράλληλα απέκτησαν πολλές γνώσεις ο καθένας στον τομέα του. 

Για την ιστορία, τα μέλη της ομάδας RESET του Κολλεγίου Ανατόλια που κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν οι Νίκος Σαμαράς (αρχηγός), Θάλεια Κάλφα, Αλέξανδρος Τρόντζος, Ιωάννης Καραμανλίδης, Χάρης Παπαδόπουλος και Θάνος Τσιλιμιγκάκης. Ενώ η ομάδα που συμμετείχε στους παγκόσμιους τελικούς αποτελούνταν από τους Νίκο Σαμαρά, Θάλεια Κάλφα, Αγγελική Σαμαρά, Χάρη Παπαδόπουλο, Αλέξανδρο Τρόντζο και Ιωάννη Κάλφα.

Είναι πραγματικά σημαντικό που ένα σχολείο όπως το Κολλέγιο Ανατόλια, το οποίο βρίσκεται πάντα στο μέτωπο της πρωτοπορίας, βρέθηκε και εδώ να ανοίγει το δρόμο τόσο για το Ίδρυμα Νιάρχος όσο και για τα σχολεία όλης της Ελλάδας. Είναι πραγματικά μεγάλη περηφάνια για όλους μας να είμαστε μέλη του σχολείου αυτού, το οποίο πάντα χαράζει νέους δρόμους στην εκπαίδευση.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead