Loading...
Menu
Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα ενόψει του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα ενόψει του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Ενόψει του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas και θα φιλοξενηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια (Κλειστό Γυμναστήριο), πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου ενημερωτική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς. Την ενημέρωση διοργάνωσε στη βιβλιοθήκη Bissell ο WRO Hellas, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και το ACT - American College of Thessaloniki. Την παρακολούθησαν 25 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αρχικά ενημερώθηκαν αναλυτικά για το διαγωνισμό και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μία για το Δημοτικό και μία για το Γυμνάσιο – Λύκειο και παρακολούθησαν παρουσιάσεις:

*Για το Δημοτικό (8-12 ετών): Lego WeDo 2-Scratch (εισηγητής Μιχάλης Μπακάλογλου)

*Για το Γυμνάσιο και το Λύκειο (13-18 ετών): EV3 (εισηγητής Κώστας Τσατσαρώνης)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί προκριματικό στάδιο για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα γίνει στην Αθήνα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής προσέγγισης STEM (Science – Technology– Engineering – Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου. Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, μαθητές και καθηγητές μυούνται στον προγραμματισμό αποκτώντας παράλληλα πολλές γνώσεις και δεξιότητες STEM, ενώ οι διαγωνισμοί αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και εμπλουτισμό των γνώσεων όλων των συμμετεχόντων.

Στους χώρους του Κολλεγίου Ανατόλια παρέχονται μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την οπτική του STEM και φιλοξενούνται τμήματα αγωνιστικής ρομποτικής, με σκοπό την προετοιμασία ομάδων μαθητών για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM 2310 398289 (καθημερινά 10:00-15:00) και με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead