Loading...
Menu
Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας WRO Hellas

Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας WRO Hellas

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας 2019 που συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas και το Κολλέγιο Ανατόλια, διεξήχθη στις 10 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια με τη συμμετοχή 115 συνολικά ομάδων στις κατηγορίες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

wr5

Στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου του Κολλεγίου Ανατόλια, όπου διεξήχθη ο Διαγωνισμός για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, περίπου 600 μαθητές, οι προπονητές των ομάδων και οι γονείς και φίλοι των μαθητών συμμετείχαν σε μια υπέροχη γιορτή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με πολλές χαρές, συγκινήσεις αλλά και απογοητεύσεις, καθώς μικροί και μεγάλοι μαθητές παρουσίαζαν τις κατασκευές τους με θεματολογία: «Μια βόλτα στην πόλη μου» για μαθητές Νηπιαγωγείου, «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», «Ποδόσφαιρο 2x2» και «Εποικισμός του Άρη» για μαθητές Δημοτικού, «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» και «Πρωτέας» για μαθητές Γυμνασίου, και «Smart Cities» για μαθητές Λυκείου. Οι ομάδες που συμμετείχαν, αφού συναρμολόγησαν τα ρομποτάκια στο χώρο του διαγωνισμού και έκαναν τις απαραίτητες δοκιμές και προσαρμογές, διαγωνίστηκαν στις πίστες ή/και αξιολογήθηκαν από τους κριτές. Όσες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον τελικό της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019.

wr6

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός είχε το χαρακτήρα μια μεγάλης γιορτής και έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους διαγωνιζόμενους να επικοινωνήσουν την δική τους προσπάθεια και παράλληλα να διδαχθούν από τις ιδέες και κατασκευές των συμμαθητών τους. Οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο διαγωνισμό, με την προοπτική να εντείνουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια τους για διάκριση.

wr1

wr4

wr7

wr3

wr9

wr8

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead