Loading...
Menu
Συνέντευξη: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου '03

Συνέντευξη: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου '03

Μιλήσαμε με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης '03. Με σπουδές στην Ψυχολογία στο ΑΠΘ και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η Ιωάννα είναι μία από τις πλέον υποσχόμενες και δημοφιλείς ηθοποιούς της χώρας. Τη φετινή χρονιά μοιράζεται μάλιστα τον ενθουσιασμό και το χαμόγελό της με κάθε σπίτι μέσα από τον ρόλο της παρουσιάστριας του Bake Off Greece. Με εμάς, μοιράστηκε τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της από το Κολλέγιο Ανατόλια.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να έχω ένα κοινό σημείο αναφοράς με όσους Θεσσαλονικείς έχω γνωρίσει στην Αμερική! Ναι, 3 στους 4 είναι απόφοιτοι του Ανατόλια!

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο…

η θεατρική παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη που ανεβάσαμε με τον όμιλο Ελληνικού Θεάτρου στην Γ' Λυκείου. Πολλές πρόβες, πολύ γέλιο, πολλές δημιουργικές σκέψεις, πολλές αφορμές για να χάνω μάθημα!

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν…

ο κύριος Γιάννης Λαλάτσης. Είχε τρομερή μεταδοτικότητα και μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί ένα αίσθημα συνεργασίας προς τη μάθηση αντί να μεταφέρει ως αυτοσκοπό το να γράψουμε καλά στις εξετάσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις μικρές δικές του προσθήκες, το «αλατοπίπερο» που έβαζε, προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας για τον κάθε συγγραφέα ή ποιητή μελετούσαμε. Από το ουίσκι που προτιμούσε ο Καβάφης μέχρι το σκουλαρίκι που φορούσε ως παιδί ο Κωστής Παλαμάς.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus…

οι τόσες πράσινες εκτάσεις που μπορούσαμε να απολαύσουμε τον ήλιο όταν άνοιγε ο καιρός!

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

έχω ένα κοινό σημείο αναφοράς με όσους Θεσσαλονικείς έχω γνωρίσει στην Αμερική! Ναι, 3 στους 4 είναι απόφοιτοι του Ανατόλια!

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι…

αλήθεια δεν ξέρω τι να απαντήσω. Όλοι μου οι φίλοι από το σχολείο είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους!

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι…

μια πολύ καλή ευκαιρία για να εξοικειωθείς με την Αγγλική Γλώσσα, ένα ιδανικό πλαίσιο προετοιμασίας αν θες να σπουδάσεις στο εξωτερικό, οι διάφορες δραστηριότητές του δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να βρουν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους και παρέχει ένα υγιές περιβάλλον πολύπλευρης μάθησης.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

ότι δε νιώθω να είναι κομμάτι της δουλειάς μου αλλά κομμάτι της ζωής μου.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή…

όταν έπαιξα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την παράσταση «Απατεώνες και Τζέντλεμεν», καθώς σε εκείνη τη σκηνή πριν χρόνια, ως χορεύτρια τότε, ήταν η πρώτη φορά που ονειρεύτηκα τον εαυτό μου να παίζει θεάτρο.

Στο μέλλον θέλω να….

αν σκεφτώ τον εαυτό μου σε 20 χρόνια από τώρα θα ήθελα να έχω πολλές και όμορφες ιστορίες να πω και να παραμένω διψασμένη για να ζήσω καινούργιες.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο www.anatolia.edu.gr/alumni.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead