Loading...
Menu
Η Μαρία Μαραγκέλη με πλήρη υποτροφία στο Lehigh University

Η Μαρία Μαραγκέλη με πλήρη υποτροφία στο Lehigh University

Σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, και μάλιστα με πλήρη υποτροφία, θα σπουδάζει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η Μαρία Μαραγκέλη. Η τελειόφοιτη του 2ου Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, έγινε από την αρχή της χρονιάς δεκτή στο Lehigh University για σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανολόγου Μηχανικού: ένας συνδυασμός που θεωρείται ο ιδανικός για τους future thinkers και ο λόγος για τον οποίο επέλεξε το εξωτερικό - καθώς στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνδυάσει σε ένα πτυχίο αντικείμενα από διαφορετικές επιστήμες.

IMG 1347 1 1024 x 768
Από το καλοκαιρινό πρόγραμμα, Iacocca Global Entrepreneurship Intensive, που παρακολούθησε η Μαρία το 2018 στο Lehigh University. 

IMG 20180727 WA0036 1024 x 768

Πανέξυπνη και πολλά υποσχόμενη η Μαρία είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που της προσφέρει το Lehigh για να κάνει συνδυαστικές σπουδές στα πεδία που την ενδιαφέρουν και τη φέρνουν πιο κοντά στον χώρο στον οποίο θέλει να εργαστεί: την αγαπημένη της Formula 1. Ο δεσμός της με το μαγικό όχημα που λέγεται «αυτοκίνητο» άρχισε να δημιουργείται από την ηλικία των 6 ετών και έκτοτε το αυτοκίνητο εμφανίζεται με σταθερότητα στη ζωή της: από το πάθος της για τους αγώνες της F1 και την πρώτη της καλοκαιρινή δουλειά σε σχολή οδηγών, μέχρι τη συμμετοχή της στους αγώνες F1 in Schools.

FB IMG 1545860551902
Με την ομάδα Hermes, η οποία εκπροσώπισε το Κολλέγιο Ανατόλια στους Τοπικούς και τους Εθνικούς Τελικούς του μαθητικού διαγωνισμού F1inschools το 2018.

Η Μαρία αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση μαθήτριας που από μικρή ηλικία σημειώνει, επίσης, πολύ υψηλές επιδόσεις με ό,τι και αν ασχοληθεί. Και αυτό όχι γιατί αγαπά την πρωτιά, αλλά γιατί εκεί οδηγείται από τη βαθιά αγάπη της για τη γνώση, τη μάθηση και την προσωπική εξέλιξη.

Η νεαρή κοπέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη, όπου φοίτησε στο γυμνάσιο. Το 2016 κέρδισε μία πλήρη υποτροφία στο Κολλέγιο Ανατόλια για το Λύκειο, καθώς και για το θερινό πρόγραμμα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece. Από τότε ζει στο οικοτροφείο του σχολείου. «Όσοι μένουν στο οικοτροφείο είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Είμαστε πραγματική οικογένεια, με δυνατές σχέσεις και εμπειρίες που μας γεμίζουν με δύναμη και αυτοπεποίθηση. Για μένα είναι η καλύτερη προπόνηση για την Αμερική. Στο Κολλέγιο είδα τους ορίζοντές μου να ανοίγουν και κατάλαβα τη σημασία που έχει να είσαι μία πολύπλευρή προσωπικότητα και όχι μόνο ένας καλός μαθητής».

FB IMG 1545860444639
Από το 2012 έως το 2016 η Μαρία έπαιζε στην ομάδα βόλεϊ του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Λέσβου, και στη συνέχεια στην ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια. Η φωτογραφία είναι από την τελετή βράβευσής του ΓΑΣ Λέσβου για την 1η θέση στο τοπικό πρωτάθλημα Παγκορασίδων το 2016.

Η μαθήτρια προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο περιβάλλον του Κολλεγίου και στις ακαδημαϊκές προκλήσεις, στις οποίες πάντα πρώτευε χωρίς να γίνεται ανταγωνιστική. Επιμελής, επίμονη, μεθοδική και ταυτόχρονα θετική και ενθουσιώδης, η Μαρία
καλλιέργησε ταυτόχρονα τις ηγετικές της ικανότητες χωρίς να χάνει το «δάσος» της ομαδικότητας και της συνεργασίας, όπως έδειξε οδηγώντας το 2018 την ομάδα Hermes στους τελικούς του μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools.

Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί, επίσης με υποτροφία, καλοκαιρινά προγράμματα σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Iacocca Global Entrepreneurship Intensive Program, στο Lehigh University, γεγονός που την έκανε να επιλέξει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για σπουδές. «Πέρα από το γεγονός ότι εκεί μπορώ να συνδυάσω αυτά που θέλω να σπουδάσω, είδα πόσο μεγάλη σημασία δίνουν στους ξένους φοιτητές τους. Και επίσης εκεί αισθάνθηκα το αίσθημα της κοινότητας, όπως τη βίωσα στο Κολλέγιο Ανατόλια και ειδικά στο οικοτροφείο. Στόχος μου είναι να δουλέψω στη F1, και οι προοπτικές που ανοίγονται με τη φοίτηση στο Lehigh είναι πολλές: δυνατότητες στο ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό επίπεδο και ταξίδια σε όλον τον κόσμο».

Αν και το Lehigh την περιμένει, θα δώσει και τις Πανελλήνιες εξετάσεις. «Είμαι άνθρωπος που λέει ναι στις προκλήσεις και δοκιμάζει τις δυνάμεις του. Και αυτό έχω να προτείνω στους μικρότερους μαθητές: να έχουν όνειρα και στόχους». 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead