Loading...
Menu
Το δικό μας ΤED - Ed Club

Το δικό μας ΤED - Ed Club

Πώς μπορούν τα παιδιά να συνεισφέρουν σε μια παγκόσμια πλατφόρμα προώθησης ιδεών που αξίζει να διαδοθούν; Στο πλαίσιο της αποστολής του το TED* δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να εξερευνήσουν, να αναπτύξουν, και να παρουσιάσουν τις δικές τους μεγάλες ιδέες, μέσα από συγκεκριμένα βήματα και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Το πρώτο επίσημο TED-Ed Club στο Κολλέγιο Ανατόλια έτρεξε τη σχολική χρονιά 2018-19 και ολοκληρώθηκε την 21η Μαΐου 2019 με μια εκδήλωση κατά την οποία τα έξι μέλη του club παρουσίασαν τις ιδέες τους σε ένα μικρό κοινό.

Οι ομιλίες — γύρω από θέματα όπως η ιδιαίτερη σχέση ανθρώπων και σκύλων, η κβαντική φυσική, τα ταξίδια, τα ανθρώπινα συναισθήματα και οι απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων — μαγνητοσκοπήθηκαν και θα προστεθούν στις χιλιάδες ομιλίες μαθητών από όλο τον κόσμο, διαθέσιμες στο κανάλι TED-Ed Student Talks στο YouTube.

Ο Στράτος Ευτυχιάδης, μέλος του TED-Ed Club, μάς είπε ότι η συμμετοχή του στο club τον βοήθησε να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να μιλά σε κοινό, ενώ πιστεύει ότι η εμπειρία αυτή θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στη μελλοντική του πορεία.

TED-Ed Club Anatolia High School event 2019

Οι ομιλίες των παιδιών βρίσκονται πλέον στο κανάλι TED-Ed Student Talks στο YouTube και μπορείτε να τις δείτε στο http://bit.ly/tededahs19.

 *To TED είναι μία κερδοσκοπική οργάνωση (ΜΚΟ) που οργανώνει συνέδρια για να προωθήσει ιδέες που αξίζει να γίνουν γνωστές (Ideas Worth Spreading). Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1984 με ένα συνέδριο που έφερε κοντά ανθρώπους της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου· εξ ου και η ονομασία TED: Technology, Entertainment, Design.

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead