Loading...
Menu
Χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2019 WRO Hellas

Χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2019 WRO Hellas

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο του Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Τελικός της Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2019 WRO Hellas με συμμετοχή περίπου 360 ομάδων.

Το Κολλέγιο Ανατόλια εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες Λυκείου, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν στο νεοσύστατο Κέντρο Ρομποτικής WRO Hellas του Κολλεγίου Ανατόλια, και οι οποίες έφτασαν μέχρι το βάθρο και απέσπασαν πληθώρα εξαιρετικών σχολίων για την δουλειά τους.

Στην Ανοιχτή Εκθεσιακή Κατηγορία του Διαγωνισμού η ομάδα PAVE που αποτελούνταν από τους μαθητές Χρήστο Μίχο, Κλεάνθη Χατζόπουλο και Δημήτρη Παπάρα, με προπονητικό δίδυμο τους Αλέξανδρο Πανταζίδη και Γιώργο Τσομλεκτσή, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει κατασκευάζοντας ένα σχολείο του μέλλοντος, δίνοντας βάση τόσο στη βιωματική εκπαίδευση - με εφαρμογές όπως η ολογραμματική αναπαράσταση και η χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που αναπτύχθηκαν από τους μαθητές - όσο και σε ένα μεγάλο πλήθος αυτοματοποιημένων διαδικασιών που θα κάνουν πιο εύκολη και πιο συναρπαστική τη ζωή τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών. Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν αυτοματοποιημένα συστήματα συναγερμών, σύστημα διπλής ταυτοπροσωπίας για την παρουσία των μαθητών στις αίθουσες, συστήματα ελέγχου της θερμοκρασίας των αιθουσών με επικοινωνία έξυπνων παραθύρων με αισθητήρες θερμοκρασίας εντός και εκτός των αιθουσών. Αναπτύχθηκε επίσης εφαρμογή για χρήση από τους καθηγητές του μέλλοντος όπου παρέχεται η δυνατότητα on demand υλικοτεχνικής υποστήριξης σε αίθουσα της επιλογής τους, έξυπνα φώτα τα οποία παίρνοντας δεδομένα από τη μετεωρολογική υπηρεσία αυξομειώνουν την ένταση του φωτός βάση των εξωτερικών συνθηκών και τέλος σύστημα ασφαλείας για την είσοδο στο server room του σχολείου.

FootBall 1 1024 x 683

FootBall 2 1024 x 683

Η ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο χάνοντας στις λεπτομέρειες το πολυπόθητο εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον Τελικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής.

Στην Κατηγορία του ποδοσφαίρου, η ομάδα των BuzzerBeaters με μέλη τους Κωνσταντίνο Κοτσιάνη και Δημήτρη Ντέντια (μέλη και της Pave) και προπονητή τον Αλέξανδρο Πανταζίδη, έφτασε στην ημιτελική φάση, οπού ηττήθηκε σε αγώνα νοκ αουτ από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η ομάδα έφτιαξε δύο αυτόνομους ρομποτικούς ποδοσφαιριστές, που μέσω επικοινωνίας bluetooth συνεργάστηκαν τόσο για την επίτευξη γκολ όσο και για την υπεράσπιση της εστίας τους σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου με μπάλα. Η ομάδα μετά τον μικρό τελικό κατετάγη 4η στην Ελλάδα.

Η εντυπωσιακή πορεία των ομάδων του Λυκείου πιστοποίησε την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο κέντρο όσο και τις μεγάλες δυνατότητες των μαθητών. Ευχή και ελπίδα όλων είναι η εκπροσώπηση της νέας χρονιάς να είναι πολύ μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδων και πολύ πλούσια σε επιτυχίες.

Open 1 1024 x 768

Open 2 1024 x 768

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead