Loading...
Menu
Τελετή Αποφοίτησης του Κολλεγίου Ανατόλια για την τάξη του 2019

Τελετή Αποφοίτησης του Κολλεγίου Ανατόλια για την τάξη του 2019

Ένα κεφάλαιο έκλεισε και ένας σημαντικός κύκλος ζωής ανοίγει για τους αποφοίτους και τις απόφοιτες που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια, με την καθιερωμένη Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Macedonia Hall την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Στη φετινή Τελετή Αποφοίτησης συμμετείχαν συνολικά 203 μαθητές από τα δύο Λύκεια και το Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Βaccalaureate Diploma Programme). Η τάξη του 2019 χαρακτηρίστηκε από υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εντυπωσιακές επιτυχίες στις Πανελλαδικές, εισαγωγή σε 80 κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού με μεγάλο αριθμό υποτροφιών, μεγάλη συμμετοχή στις εξωσχολικές δραστηριότητες που ανέδειξαν τις κλίσεις και τα ξεχωριστά ταλέντα των παιδιών. Το πολυπληθές κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος που στάθηκε ιδιαίτερα στον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του σχολείου και στο μεγάλο πρόγραμμα υποτροφιών που και φέτος έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικής καινοτομίας και ίσων ευκαιριών.

Κεντρική ομιλήτρια της φετινής εκδήλωσης ήταν η απόφοιτος του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια Ρωξάνη Κρυστάλλη, Program Manager στο Feinstein International Center του Πανεπιστημίου Tufts την οποία παρουσίασε ο κ. Θοδωρής Φιλάρετος, Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κολλεγίου Ανατόλια. Με πτυχίο Ιστορίας από το πανεπιστήμιο του Harvard, μεταπτυχιακό από το Fletcher School of Law and Diplomacy, του πανεπιστημίου Tufts, όπου τώρα εκπονεί το διδακτορικό της, η Ρωξάνη Κρυστάλλη εργάζεται στον ανθρωπιστικό τομέα σε ειρηνευτικές αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, εστιάζοντας στις εμπειρίες των ανθρώπων και ειδικά των γυναικών – θυμάτων βίας. Η ίδια έχει ζήσει στην Κολομβία, τη Γουατεμάλα, την Ουγκάντα, το Ν. Σουδάν και έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις όπως τα ΗΕ, η Oxfam η Mercy Corps και άλλες, ισορροπώντας ανάμεσα στο ρόλο της αποστασιοποιημένης ερευνήτριας και του συναισθηματικά ταυτισμένου ανθρώπου, και βρίσκοντας μέσα στη βία, τον πόνο και την απώλεια, ιστορίες αγάπης, ελπίδας και χαράς τις οποίες αποτυπώνει στο βραβευμένο blog της Stories of conflict and love, που έχει γίνει σημείο αναφοράς για ακαδημαϊκούς των διεθνών σχέσεων.

0060 1024 x 683
Στον παραινετικό της λόγο προέτρεψε τους αποφοίτους να αναλογιστούν το καθήκον απέναντι και στη δική τους ευτυχία «παράλληλα με τις υπόλοιπες ευθύνες που απορρέουν από τα προνόμια μιας εξαιρετικής εκπαίδευσης» δίνοντας στην ευθύνη όχι το περιεχόμενο του βάρους και της υποχρέωσης, αλλά εκείνο της δυνατότητας «να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο όπως θα θέλαμε—και ταυτόχρονα, να επιτρέψουμε στον κόσμο να αφήσει το σημάδι του πάνω μας». Τέλος, τους ζήτησε να αναλογιστούν που και όπως η «μάθηση χρειάζεται εξάσκηση, βασίζεται στην επανάληψη, στο ‘ξανά’και στο ‘πάλι’».

Φέτος τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους συμμαθητές τους εκφώνησαν οι αριστούχοι μαθητές Ευάγγελος Αξαρλόγλου (1ο Λύκειο), Μαριάννα Σπανού (2ο Λύκειο), Ειρήνη Βρύζα και Σοφοκλής Παλκογιάννης (IB Diploma Programme). Το
I.B.D.P. Learner Award έλαβε η Νεφέλη Στοϊκοπούλου. Με βραβείο για τις επιδόσεις τους στην αγγλική γλώσσα τιμήθηκαν οι Αλέξανδρος Αντώνιος Τσατσούλης, Νίκη Αψόκαρδου, Ειρήνη Βρύζα, για τις αθλητικές τους επιδόσεις η Μόνικα – Δήμητρα Χατζησταματίου και ο Νικόλαος Τοσουνίδης. Για τη συνεισφορά της στη ζωή του οικοτροφείου τιμήθηκαν οι οικότροφοι μαθητές Στέφανος Αμανατίδης και Δημήτρης Μαρίνος Καραδέδος.

1pg
Από τη βράβευση των αριστούχων μαθητών του 1ου Λυκείου. Από αριστερά Ελευθέριος Βέτσιος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, οι αριστούχοι Κωνσταντίνος Δαρβαβέσης, Ουρανία – Ναταλία Γαλανού, Ευάγγελος Αξαρλόγου, Κυριάκος Αρβανίτης, Διευθυντής του 1ου Λυκείου Κυριάκος Αρβανίτης.

2
Βράβευση των αριστούχων μαθητών του 2ου Λυκείου. Από αριστερά: Θεόδωρος Μανιάκας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου οι αριστούχοι Γεράσιμος Τερζόπουλος, Νίκη Αψόκαρδου, Μαριάνα Σπανού, Ιωάννα Τσιτσικλή, Διευθύντρια 2ου Λυκείου.

3
Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, Jr, με τους αριστούχους μαθητές του IB Diploma Programme του Κολλεγίου Ανατόλια, Νεφέλη Στοϊκοπούλου, Δέσποινα Φατλέ, Ιωάννης Σταμούλης, Σοφοκλής Παλκογιάννης, Ειρήνη Βρύζα, και τη διευθύντρια του Προγράμματος Ι.Β.D.P. Άννα Πετμεζά.

4
Το I.B.D.P. Learner Award έλαβε φέτος η Νεφέλη Στοϊκοπούλου.

5
Η Renee Harlow, Επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικών, οι μαθητές που έλαβαν τα βραβεία Αγγλικής Γλώσσας Αλέξανδρο Αντώνιο Τσατσούλη, Νίκη Αψόκαρδου, Ειρήνη Βρύζα, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια Αιμιλία Ζουμπουλίδου.

6
Από την απονομή των αθλητικών βραβείων. Από αριστερά: Όλγα Ραφαηλίδου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια, οι διακριθέντες για τις αθλητικές τους επιδόσεις Μόνικα Δήμητρα Χατζησταματίου και Νικόλαος Τοσουνίδης, και ο Κώστας Ζλατάνος, Επικεφαλής Τμήματος Φυσικής Αγωγής.

7
Από τη βράβευση για τη συμμετοχή στις εξωσχολικές δραστηριότητες: Δημήτρης Μανιάτης Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Λυκείου, Μαρία-Νεφέλη Ναβροζίδη, Mαρία Ελένη Ζίγκα, Ανατολή Ραχήλ Καραπαναγιωτίδου, Χριστόδουλος Μίνος, Μαρία Μαραγκέλλη, Γεώργιος Μαμιδάκης, Λήδα Αντωνίου, Διευθύντρια Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων, Ευανθία Τυμπανίδου, Αγαθή Νικολαΐδου, Μόνικα-Δήμητρα Χατζησταματίου, Κωνσταντίνα Γκιουλετζή, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου και IB.

8
Στάθης Γεωργιάδης, Έφορος του Κολλεγίου Ανατόλια, οι οικότροφοι μαθητές που τιμήθηκαν για τη συνεισφορά της στη ζωή του οικοτροφείου Στέφανος Αμανατίδης και Δημήτρης Μαρίνος Καραδέδος, Τζέκης Φλωρεντίν, Έφορος του Κολλεγίου Ανατόλια και Αλεξία Δάρα, Διευθύντρια του οικοτροφείου του Κολλεγίου Ανατόλια.

0002 1024 x 683
O Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος, η φετινή ομιλήτρια του Commencement Ρωξάνη Κρυστάλλη και ο Θοδωρής Φιλάρετος, Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

9
Την υπόσχεση των τελειοφοίτων έδωσαν ο Χρήστος Τσιρίκας, η Νεφέλη Στοϊκοπούλου και ο Aλέξανδρος Αντώνιος Τσατσούλης.

10
Από τις πιο όμορφες στιγμές της τελετής ήταν τα τραγούδια που παρουσίασαν οι τελειόφοιτες υπό την καθοδήγηση της Όλγας Στέφα που είχε τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς μαζί με τον Κωνσταντίνο Κάτσο.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead