Loading...
Menu
Η Συγγραφική Φαντασίωση και η Ταυτότητα του Συγγραφέα, από τη Ζωή Χαραλάμπους

Η Συγγραφική Φαντασίωση και η Ταυτότητα του Συγγραφέα, από τη Ζωή Χαραλάμπους

Η Ζωή Χαραλάμπους καθηγήτρια Αγγλικών του Κολλεγίου Ανατόλια υπογράφει το σύγγραμμα Writing Fantasy and the Identity of the Writer: A Psychosocial Writer’s Workbook που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2019 από τις εκδόσεις Palgrave Macmillan. Η Ζωή Χαραλάμπους, παράλληλα, με τη διδακτική της δραστηριότητα στο High School του Κολλεγίου Ανατόλια, ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα και τη συγγραφή. Έχει πτυχίο Αγγλικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής από το Πανεπιστήμιο του Warwick, μεταπτυχιακό στις Κλασικές Σπουδές από το University College London (UCL), και διδακτορικό από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του UCL.

Charalambous book

To βιβλίο προσεγγίζει τη συγγραφική Φαντασίωση – μία έννοια που συνέλαβε η ίδια η ερευνήτρια - ως μέθοδο για την εξερεύνηση της ταυτότητας του συγγραφέα. Η Ζωή Χαραλάμπους αξιοποιεί στοιχεία της ποιοτικής έρευνάς της καλύπτοντας ένα βιβλιογραφικό κενό σχετικά με τη διδασκαλία της δημιουργικής γραφής, και δίνει ταυτόχρονα κατευθυντήριες γραμμές, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων. Το καινοτόμο έργο, όπως έχει περιγραφεί, προσφέρει μία καινούρια διαφορετική οπτική στους ερευνητές της δημιουργικότητας, μελετητές του Λακάν και της Ψυχολογίας, και αναδεικνύεται ως ένα must read «για καθηγητές, μαθητές, μαθητευόμενους, αρχάριους, και έμπειρους συγγραφείς» (Moira Egan, Poet & Creative Writing Teacher, St. Stephen’s School, Rome). 

Περισσότερες πληροφορίες
https://www.palgrave.com/gp/book/9783030202620

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead