Loading...
Menu
Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια βραβεύτηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια βραβεύτηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων βράβευσε στη Θεσσαλονίκη τους μαθητές που μετείχαν και διακρίθηκαν στην 1η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής και σε άλλους μαθητικούς διαγωνισμούς. Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Αναστασία Γκίκα, συνεχάρησαν θερμά τους μαθητές, οι οποίοι πέτυχαν τις σημαντικές διακρίσεις, καθώς και τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς τους.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια: ο Δημήτρης Παπάρας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και η Ελένη Δασκοπούλου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 1η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2019 υπό την Αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (BPU), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (EPS) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε και η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον 7ο διεθνή διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών ΙΥΝΤ (International Young Naturalists' Tournament) στο Μινσκ της Λευκορωσίας, και συγκεκριμένα η Ασημίνα Αξαρλή, Όλγα Μαυρομάτη, Γιώργος Πέιος (Κολλέγιο Ανατόλια) και η Όλγα Κούφα από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο καθηγητής Στέλιος Αξαρλής.


Διαβάστε περισσότερα εδώ

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead