Loading...
Menu
3η θέση στα Βαλκάνια στον Διαγωνισμό Φυσικής για Νέους Επιστήμονες
O Πρόεδρος του Διαγωνισμού Martin Plesch με τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας και μαθητή του Κολλεγίου Ανατόλια Βασίλη Καχτσίδη

3η θέση στα Βαλκάνια στον Διαγωνισμό Φυσικής για Νέους Επιστήμονες

Την 3η θέση στον Βαλκανικό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες κατέκτησε η Ελλάδα στις 14 Απριλίου 2018 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Στη μεγάλη αυτή επιτυχία συνέβαλε και ένας μαθητής της Β΄ Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια ο Βασίλης Καχτσίδης από τη θέση του αρχηγού (captain) της ελληνικής ομάδας.

Ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Διαγωνισμού Φυσικής για Νέους Επιστήμονες (International Young Physicists' Tournament/ IYPT) πραγματοποιήθηκε φέτος στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας συγκεντρώνοντας ομάδες από 11 διαφορετικές χώρες και μαθητές ηλικίας από 16 έως 18 ετών. Εκτός από το μεγάλο εύρος και βάθος γνώσεων στη Φυσική και τη μαθηματική λογική, η διοργάνωση απαιτεί ταχύτητα σκέψης, ευρηματικότητα, κριτικό πνεύμα, συνεργασία, και ικανότητες επικοινωνίας και δημόσιου λόγου. Ως αρχηγός ο Βασίλης Καχτσίδης ανέλαβε κατά τη διάρκεια του αγώνα τον συντονισμό και την εκπροσώπηση της ομάδας, επιχειρηματολογώντας και προτάσσοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα που τους τέθηκαν. Η διάκριση της ελληνικής ομάδας δεν ήταν το μοναδικό κέρδος. Η ανάγκη συνεργατικότητας και της σύμπνοιας σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, ήταν ένα από τα καλύτερα μαθήματα για τους συμμετέχοντες όπως λέει και ο Βασίλης.

Η ελληνική αποστολή οργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Συνοδός της ομάδας ήταν ο Γιώργος Ιακωβίδης, καθηγητής Φυσικής και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν η Αγγελική Μαρούδα, Αλεξία Σπανού, και Σωτήρης Διαμαντούδης.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead