Loading...
Menu
Μία Scientix Ambassador στο Κολλέγιο Ανατόλια

Μία Scientix Ambassador στο Κολλέγιο Ανατόλια

Η καθηγήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια Ηρώ Κολιάκου συμμετείχε ως Scientix Ambassador στο 32ο Science Project Workshop in the Future Classroom που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες (13 - 14 Σεπτεμβρίου) με τη συμμετοχή 52 εκπαιδευτικών από 16 χώρες. Στόχος του Συνεδρίου ήταν η γνωριμία με το Future Classroom Lab και η παρουσίαση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Scientix προάγει και υποστηρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM, των ερευνητών στον χώρο της εκπαίδευσης, των ιθυνόντων χάραξης πολιτικών και άλλων επαγγελματιών στην εκπαίδευση STEM. Το πρόγραμμα γεννήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον συντονισμό του έχει αναλάβει το European Schoolnet, μια κοινοπραξία τριάντα υπουργείων παιδείας με έδρα τις Βρυξέλλες, που συνιστά κινητήρια δύναμη για την καινοτομία στη διδασκαλία και τη μάθηση και προάγει την πανευρωπαϊκή συνεργασία σχολείων και εκπαιδευτικών.

Οι Scientix Ambassadors προωθούν το Scientix και ενημερώνουν για τα νέα και τις δραστηριότητές του τους συναδέλφους τους – εκπαιδευτικούς των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών σε όλη την Ευρώπη. Η Ηρώ Κολιάκου επιλέχθηκε ως Scientix Ambassador κατόπιν εξετάσεων έχοντας παρακολουθήσει διαδικτυακό σεμινάριο τριών μηνών. Παράλληλα μπαίνοντας σε μια ομάδα με δραστήριους εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει πληροφορίες, να αναπτύξει νέα εκπαιδευτικά σενάρια, και να διερευνήσει τα εργαλεία και την πρακτική του Scientix αναπτύσσοντας δεξιότητες και ικανότητες οι οποίες συμβάλλουν στην εξέλιξη του μαθήματος και των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια. Θερμά Συγχαρητήρια!

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead