Loading...
Menu
Η Anemos Racing στους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools

Η Anemos Racing στους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools

Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος μαθητικός διαγωνισμός STEM και Νεανικής Επιχειρηματικότητας παγκοσμίως και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η φετινή διοργάνωση είναι η 14η σε παγκόσμιο επίπεδο και η 7η συνεχόμενη στην Ελλάδα. Αποτελεί δε μια προσομοίωση της Formula 1. Φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να:
• Σχεδιάσουν ένα αυτοκίνητο σε κλίμακα με την βοήθεια Η/Υ
• Να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο από πολυουρεθάνη και πλαστικό, με την χρήση μηχανών CNC και τρισδιάστατων εκτυπωτών
• Να συντάξουν εργασίες για τους επιμέρους τομείς του διαγωνισμού
• Να προωθήσουν και να διαφημίσουν την ομάδα και το διαγωνισμό
• Να συγκεντρώσουν τους απαιτούμενους πόρους μέσω χορηγιών για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό

Το 2012 δημιουργήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), με στόχο την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στους αντίστοιχους τομείς μέσα από δραστηριότητες.
Φέτος το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετείχε για μια ακόμα φορά στο διαγωνισμό F1 in Schools με δύο ομάδες, τους Anatolian Racers του Γυμνασίου και τους Orion του Λυκείου. Συνεχίζοντας την παράδοση, μια ακόμα ομάδα του Κολλεγίου, οι Anatolian Racers προκρίθηκε στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διαγωνισμού, όπου θα συμμετάσχει ως ομάδα συνεργασίας με την ονομασία Anemos Racing.

Γνωρίστε τους Anemos Racing

din 0162JPG

Η ομάδα των Anatolian Racers αποτελούμενη από τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου Αριστείδη Κουτσόπουλο, Ασημίνα Λαζαρίδου, Παναγιώτη Παπαναστασίου ως βασικά μέλη και τον Γιάννη Καραγκουνίδη ως αναπληρωματικό μέλος, κατέπληξε και συγκίνησε τους κριτές συγκεντρώνοντας εντυπωσιακές βαθμολογίες τόσο στη δεκάλεπτη προφορική παρουσίαση που έγινε στα αγγλικά, όσο και στις εξετάσεις του engineering and design. Επίσης εξαιρετικά κρίθηκαν τα αντίστοιχα portfolios που υπέβαλαν στα αγγλικά. Το αυτοκίνητο που κατασκεύασαν ήταν επίσης αρκετά καλό και η ομάδα αναδείχθηκε ως καλύτερη ομάδα Γυμνασίου, ενώ κατέλαβε και την 6η θέση στη γενική κατάταξη.
Η ομάδα Anemos Racing, που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Κέντρου STEM και καθηγητών του σχολείου, με στόχο τη διάκριση στους Παγκόσμιους Τελικούς που θα γίνουν στο Abu Dhabi, 24-27 Νοεμβρίου 2019, προέρχεται από τη συνεργασία των ομάδων Anatolian Racers και Aether Racing και είναι μία από τις τρεις ομάδες συνεργασίας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools.
Αντίστοιχα η ομάδα Aether Racing αποτελείται από τους πρωτοετείς φοιτητές Ανδρέα Καλύβα, Πάνο Γκότση και Κωνσταντίνο Καραμπίνo, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη κατακτήσει την 4η θέση σε Παγκόσμιους Τελικούς, και έχουν καταρρίψει ανεπίσημα το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας της F1 in Schools. Φέτος κατατάχθηκε 4η στους Eθνικούς τελικούς.

din 0191JPG

din 0193JPG

 

 

Το λογότυπο της Anemos Racing σχεδιάστηκε από επαγγελματία γραφίστα με την καθοδήγηση και την επίβλεψη της ομάδας. Η φιλοσοφία της ομάδας βασίζεται στην ομαδική δουλειά, η οποία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες και θα αναπτύξει τις δεξιότητες των μελών. Με τον τρόπο αυτό η προσπάθεια αυτή θα οδηγήσει στην επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο και την κατάκτηση διακρίσεων και, ει δυνατόν, μιας θέσης στην πρώτη εξάδα.
Άλλωστε το motto της ομάδας είναι “Individual talent, hard effort, and teamwork lead to team success and make champions”.

 67612804 104326187579438 5305584916203831296 o

“Individual talent, hard effort, and teamwork lead to team success and make champions”.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead