Loading...
Menu
Συνέντευξη: Γιάννης Ασσαέλ '08

Συνέντευξη: Γιάννης Ασσαέλ '08

Μιλήσαμε με τον Γιάννη Ασσαέλ, απόφοιτο του High School της τάξης ’08. Ο Γιάννης μετά την αποφοίτησή του από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνέχισε τις σπουδές του με πλήρη υποτροφία για MSc στην Επιστήμη των Υπολογιστών στο University of Oxford, όπου και το 2014 διακρίθηκε με το Tony Hoare Prize για την καλύτερη επίδοση στο έτος του. Το 2015 συνέχισε για MRes στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο Imperial College London, και το 2017 μαζί με ένα συμφοιτητή του δημιούργησε το LipNet, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έφερε επανάσταση στην αναγνώριση φωνής μέσα από τη χρήση αυτόματης χειλεανάγνωσης. Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτορας Τεχνητής Νοημοσύνης στο University of Oxford και ερευνητής επιστήμονας στην Google DeepMind.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας χώρος έμπνευσης, ανακάλυψης και δημιουργίας ενός δυνατού υπόβαθρου για όλη τη μετέπειτα πορεία ζωής.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι οι πρόβες με την μπάντα και ολόκληρο τον θίασο του drama club.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

ένας; Πολλοί!

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

ήταν το παγκάκι της αυλής του Α’ σχολείου όπου περνούσαμε ατελείωτες ώρες με τους συμμαθητές μου στα διαλείμματα - και κάποιες φορές η ταράτσα της βιβλιοθήκης.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να …

αναπτύξω πολλαπλές εξωσχολικές δραστηριότητες - και μέσα από αυτές δημιουργήθηκαν φιλίες που κρατάνε για πάντα.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

ανοιχτό μυαλό, πολυδιάστατη σκέψη, κοινωνικότητα και οι μοναδικές, ξεχωριστές ιστορίες ζωής που ακούει κάποιος στα reunion.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

ένας χώρος έμπνευσης, ανακάλυψης και δημιουργίας ενός δυνατού υπόβαθρου για όλη τη μετέπειτα πορεία ζωής.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι …

το γεγονός ότι ένας ερευνητής με την ευρηματικότητά του μπορεί να αλλάξει θετικά τον κόσμο - ή έστω ένα μέρος αυτού.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τις διακοπές του πρώτου καλοκαιριού των διδακτορικών μου σπουδών, κατά την διάρκεια των οποίων μαζί με ένα φίλο μας ήρθε η έμπνευση για ένα καινούργιο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση φωνής. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και η απόδοση του, μας οδήγησαν με τους συνεργάτες μας να ιδρύσουμε εταιρεία στον Καναδά, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα του όμορφου αυτού ταξιδιού. Στο μέλλον θέλω να ... συνεχίσω να κάνω έρευνα προσφέροντας στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead