Loading...
Menu
Διεθνής διάκριση για απόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια

Διεθνής διάκριση για απόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια

Τρεις απόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια εκπροσώπησαν τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων (Ad hoc Negotiation Competition Dubai) που πραγματοποιήθηκε αρχές Νοεμβρίου στο Ντουμπάι, όπου κατέκτησαν την 1ης θέση και το βραβείο της Καλύτερης Ομάδας Διαπραγματευτών.  Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών: την «ADR ODR International» και το «European Institute for Conflict Resolution». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από όλο τον κόσμο που απαρτίζονταν από φοιτητές και φοιτήτριες Νομικών Σχολών ή Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Σιγκαπούρη και το Πακιστάν. Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι ήταν ενεργά μέλη των ομίλων διαπραγματεύσεων των Σχολών τους.

Η ομάδα συγκροτήθηκε από τις φοιτήτριες της Νομικής Σχολής Δήμητρα Καρακιουλάκη ’15 και Ελισάβετ Γκλαβίνη’16, ενώ την προετοιμασία τους ανέλαβε η δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια Ελένη Στυλιανού ’10. Υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο Δημοσθένης Λέντζης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.

rsz Φωτογραφία 3

Aπό αριστερά, η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ελισάβετ Γκλαβίνη, η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δήμητρα Καρακιουλάκη, και η απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια, Ελένη Στυλιανού

Η επιτυχία των δύο φοιτητριών αποδίδεται στην πολύ καλή προεργασία και προετοιμασίας τους στη Νομική Σχολή, που τα τελευταία χρόνια διακρίνεται συστηματικά σε διεθνείς διαγωνισμούς. Αναζητώντας ωστόσο, τις απαρχές του ενδιαφέροντος των δύο φοιτητριών για την επιχειρηματολογία, τη διαπραγμάτευση, και τον δημόσιο λόγο, επιστέφουμε στα μαθητικά τους χρόνια, όταν ανακάλυπταν αυτόν τον κόσμο μέσα από τη συμμετοχή τους στα clubs και στις εξωσχολικές δραστηριότητες του Κολλεγίου.

«Το Κολλέγιο με βοήθησε να ανακαλύψω, από πολύ μικρή ηλικία, πτυχές του χαρακτήρα μου που διαφορετικά δε θα είχα καταλάβει ότι υπάρχουν. Συμμετείχα σε MUN ήδη από τη Β΄ Γυμνασίου και θυμάμαι ότι και τότε είχα υποχρεώσεις που θυμίζουν πολύ αυτές που έχω σήμερα ως φοιτήτρια. Η συμμετοχή μου στα συνέδρια και το επίπεδο των αγγλικών στο Κολλέγιο έχουν κάνει τη γλώσσα αυτή σαν μητρική για μένα, και για αυτό δε διστάζω καθόλου να συμμετάσχω σε δραστηριότητες που γίνονται στο εξωτερικό». Στο σχολείο η Ελισάβετ γνώρισε τη μελλοντική της συμπαίκτρια και συμφοιτήτρια τη Δήμητρα Καρακιουλάκη με την οποία συμμετείχαν σε παρόμοιους ομίλους.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι και η Δήμητρα είχε παρόμοιες εμπειρίες στο Κολλέγιο Ανατόλια. «Μέσα από τη συμμετοχή μου στους ομίλους Debate, MUN, Forensics, Ελληνικού Θεάτρου και ACSTAC συναναστράφηκα ενδιαφέροντες ανθρώπους που μοιράζονταν τις ίδιες ανησυχίες με εμένα, εξασκήθηκα στον δημόσιο λόγο, την πειθώ και την άνεση μπροστά στο κοινό, και εξοικειώθηκα με την έρευνα σε σύνθετα διεθνή και επιστημονικά ζητήματα. Το δυναμικό περιβάλλον και το ήθος του προσωπικού και των καθηγητών του σχολείου με γαλούχησαν με θεμελιώδεις αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η ενεργός συνεισφορά και συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, η σκληρή δουλειά και το μεράκι, η ευρηματικότητα και η σφαιρική γνώση. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, συνέχισα να θέτω υψηλούς στόχους και μπόρεσα να συνδυάσω τις παραπάνω αρετές με τη Νομική επιστήμη. Φοίτησα για ένα εξάμηνο στη Νομική Σχολή της Χαϊδελβέργης, συμμετείχα σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και διακρίθηκα για τις ακαδημαϊκές μου επιδόσεις. Το Κολλέγιο Ανατόλια αποτέλεσε έναν χώρο έμπνευσης και δημιουργίας και είναι ένα κεφάλαιο της ζωής το οποίο θα με συνοδεύει για πάντα».

Η προετοιμασία της νικητήριας ομάδας ήταν για την Ελένη Στυλιανού μία ευκαιρία να ξαναθυμηθεί και η ίδια τα μαθητικά της χρόνια στο Κολλέγιο Ανατόλια, όπου είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα MUN, το Ελληνικό Θέατρο και τα Forensics. “Οι εξαιρετικοί καθηγητές, το προσωπικό καθώς και το άριστο περιβάλλον του Κολλεγίου με ενέπνευσαν και μου προσέφεραν σημαντικά εφόδια για τη ζωή μου τόσο πρακτικά, όπως η εξαιρετική γνώση των Αγγλικών, όσο και θεωρητικά, όπως η ευκολία στην επικοινωνία και στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Τα εφόδια αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις σπουδές μου, στην πορεία μου ως επαγγελματίας και στην απόφασή μου να ασχοληθώ ως coach με τον Διαγωνισμό των διαπραγματεύσεων. Το Ανατόλια με ενέπνευσε να είμαι πάντα ενεργητική, να αναζητώ καινούριες ενασχολήσεις και να θέτω υψηλούς στόχους».

Διαβάστε περισσότερα για τον διαγωνισμό στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΠΘ 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead