Loading...
Menu
Η Anemos Racing στην 13η θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς “F1 in Schools”

Η Anemos Racing στην 13η θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς “F1 in Schools”

Η 13η θέση που κατέλαβε η ομάδα με το 2ο ταχύτερο αμαξίδιο μεταξύ των 55 του διαγωνισμού, και τα πολύ θετικά σχόλια συμπλήρωσαν αυτή τη μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία. Διαβάζουμε το ημερολόγιο ταξιδιού της...

Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια Anemos Racing διαγωνίστηκε στους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools που έγιναν από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2019 στο Abu Dhabi. Η ομάδα συνεργασίας των Anatolian Racers (Άρης Κουτσόπουλος, Ασημίνα Λαζαρίδου και Παναγιώτης Παπαναστασίου) και των Aether Racing  (Πάνος Γκότσης, Ανδρέας Καλύβας και Κωνσταντίνος Καραμπίνος) μετά από προετοιμασία αρκετών μηνών αναχώρησε για το Abu Dhabi. Στους φετινούς τελικούς της F1 in Schools διαγωνίστηκαν 55 ομάδες, το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ο συναγωνισμός μεγάλος και μέσα από τις σκληρές δοκιμασίες του διαγωνισμού αναδείχθηκε ως νικήτρια ομάδα η Evolve UK.

Anemos Dubai 5

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Η ομάδα Anemos Racing φτάνει στο Abu Dhabi, συνοδευόμενη από τον Συντονιστή του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Ηλία Καλαμπόκη. Παραδίδει στην τεχνική επιτροπή τα αμαξίδια και τα portfolios- engineering και enterprise, καθώς και τα marketing portfolios και τα renderings του αυτοκινήτου.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Επίσημη τελετή έναρξης για όλους τους διαγωνιζομένους και παρουσίαση των ομάδων. Η πρώτη δοκιμασία περιλαμβάνει το στήσιμο του εκθεσιακού περιπτέρου με χρονικό περιθώριο δύο ωρών. Το περίπτερο της Anemos Racing θεωρείται από τα καλύτερα του διαγωνισμού και αποσπά τα κολακευτικά σχόλια των επισκεπτών. Η βασική του δομή μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, ενώ τα μέρη που δε θα ξαναχρησιμοποιηθούν προωθήθηκαν για ανακύκλωση, σύμφωνα με τις επιταγές του διαγωνισμού για την κατά το δυνατόν πιο Πράσινη διαχείριση του περιπτέρου. Συνέχεια με τον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου στα πρότυπα της F1. Ένα μικρό πρόβλημα στην κατασκευή του αμαξιδίου (μία απειροελάχιστη διαφορά χιλιοστών) έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να δεχθεί ποινή που της στερεί πολλές θέσεις στην τελική κατάταξη.

Anemos Dubai 7

Anemos Dubai 8H Anemos Racing δίνει συνέντευξη στους διοργανωτές της F1 in Schools.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Αρχίζουν οι αγώνες με αυτόματη εκκίνηση. Οι 55 ομάδες διαγωνίζονται από δύο φορές μέσα στην ημέρα. Τα μέλη της ομάδας Anemos Racing αποχωρούν αργά το βράδυ γεμάτα υπερηφάνεια, καθώς το αυτοκίνητο τους είχε καταγράψει τον καλύτερο χρόνο, 1.041sec, και ήταν επικεφαλής στη σχετική κατάταξη των αυτοκινήτων. Την ίδια μέρα γίνεται και η προφορική παρουσίαση της ομάδας στην αρμόδια επιτροπή, όπου τα παιδιά μιλούν για τον ρόλο του κάθε μέλους της ομάδας και τη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ απαντούν σε ερωτήσεις.

rsz dscn0229

Anemos Dubai 9

Anemos Dubai 11

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

Ξεκινούν οι αγώνες με χρονομέτρηση όχι μόνο του αυτοκινήτου αλλά και της αντίδρασης του χειριστή του αυτοκινήτου, με την ομάδα να καταλαμβάνει την 8η θέση στο τέλος της ημέρας. Παράλληλα η ομάδα εξετάζεται με βάση το engineering, το enterprise portfolio, απαντά σε σχετικές ερωτήσεις, και εξετάζεται στα τεχνικά σχέδια και στον τρόπο κατασκευής του αυτοκινήτου.

Anemos Dubai 10

Τρίτη 26 Νοεμβρίου

Ξεκινούν οι αγώνες knock out όπου οι ομάδες αναμετρώνται ανά δύο. Η ομάδα με τον συνολικά καλύτερο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αντίδραση του χειριστή όσο και την επίδοση του αυτοκινήτου, προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Η Anemos Racing ήταν δεύτερη στην κατάταξη και ξεκίνησε από τον γύρο των 8 ομάδων, όπου δυστυχώς αποκλείστηκε από την ομάδα των Brazilian Six.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

Το απόγευμα είναι η μεγάλη στιγμή της ανακοίνωσης των νικητών. Η τελετή γίνεται στην πρώτη στροφή του Circuit του Abu Dhabi μέσα στην πίστα, παρουσία του Προέδρου της F1 in Schools Andrew Denford, του νέου “Big boss” της F1 Chase Carey και πλήθους μηχανικών και εκπροσώπων των ομάδων της F1. Η ομάδα Anemos Racing όντας ισορροπημένα καλή σε όλους τους τομείς του διαγωνισμού, κατακτά τελικά την 13 θέση της γενικής βαθμολογίας με 654,5 βαθμούς. Ήταν μια σημαντική επιτυχία σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Anemos Dubai 13

Anemos Dubai 12

Επίλογος…

Οι στιγμές που θα θυμούνται τα παιδιά από τη συμμετοχή τους στο σημαντικό αυτό γεγονός είναι πάρα πολλές, με κορυφαία ίσως την ανάδειξη του αυτοκινήτου ως του δεύτερου ταχύτερου του διαγωνισμού. Απίστευτη εμπειρία αποτέλεσε η συνύπαρξή τους με τις κορυφαίες ομάδες από όλο τον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα, μέσα από την οποία αναπτύχθηκαν πολλές σχέσεις και φιλίες, αλλά και η επαφή τους με το μαγικό κόσμο της F1. Το γεγονός ότι η ομάδα άλλαζε ελαστικά σε αυτοκίνητα της F1 με χρονομέτρηση από τους μηχανικούς της φόρμουλα, θα τους μείνει κυριολεκτικά αξέχαστο. Επίσης, οι συζητήσεις με τους ανθρώπους της φόρμουλα και οι επισκέψεις στα paddock της F1 αποτέλεσαν highlight του ταξιδιού. Το ωραίο αυτό ταξίδι, που ξεκίνησε από τους Εθνικούς Τελικούς του Μαΐου στην Αθήνα, έδωσε στα παιδιά συγκλονιστικές εμπειρίες και απίστευτα πολλές γνώσεις.

Δικαιολογημένα ο διαγωνισμός F1 in Schools θεωρείται ο μεγαλύτερος τεχνολογικός διαγωνισμός παγκοσμίως, ο οποίος συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το STEM και τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Οι τρεις μηχανικοί της ομάδας, Ανδρέας Καλύβας-που ήταν και αρχηγός, Πάνος Γκότσης και Άρης Κουτσόπουλος, απέκτησαν πολλές καινούριες γνώσεις μηχανικής, σχεδιαστικών προγραμμάτων και σχεδιασμού του αμαξιδίου. Αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Παπαναστασίου, που ήταν υπεύθυνος της κατασκευής του αυτοκινήτου, απέκτησε γνώσεις για τη λειτουργία των μηχανημάτων CNC και τρισδιάστατης εκτύπωσης, καθώς και τα αντίστοιχα προγράμματα, ενώ η Ασημίνα Λαζαρίδου και ο Κωνσταντίνος Καραμπίνος, απέκτησαν πολλές νέες δεξιότητες προσέγγισης και προσέλκυσης υποψήφιων χορηγών, καθώς ήταν και οι συγγραφείς του enterprise και του marketing portfolio.

Το Κολλέγιο Ανατόλια στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της ομάδας από την πρώτη στιγμή βοηθώντας υλικά και ηθικά, μια που η F1 in Schools μοιάζει να είναι από τις πιο πετυχημένες δραστηριότητες με τις ομάδες του σχολείου να προκρίνονται τρεις φορές μέχρι τώρα την τελευταία πενταετία στους Παγκόσμιους Τελικούς και το 2015 να κατακτούν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Η επιτυχία αυτή έφερε πολλά παιδιά στο club της F1 in Schools, το οποίο λειτούργησαν φέτος οι μαθητές που συμμετείχαν στην Anatolian Racers και στη συνέχεια στην Anemos Racing και ελπίδα όλων είναι ότι από τα παιδιά αυτά θα αναδειχθούν οι συνεχιστές των επιτυχιών του σχολείου στον εξαιρετικό αυτό διαγωνισμό.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead