Loading...
Menu
Οι πρώτες θετικές απαντήσεις για τους υποψηφίους στα αμερικανικά Πανεπιστήμια

Οι πρώτες θετικές απαντήσεις για τους υποψηφίους στα αμερικανικά Πανεπιστήμια

Ένδεκα τελειόφοιτοι του Κολλεγίου Ανατόλια, οι επτά από το IB Diploma Program και οι τέσσερις από το ΓΕΛ του εκπαιδευτικού οργανισμού, εξασφάλισαν από τώρα την είσοδό τους στα αμερικανικά πανεπιστήμια της πρώτης επιλογής τους, ενώ ορισμένοι έγιναν δεκτοί σε περισσότερα από ένα.

Προτού εκπνεύσει το 2019, οι μαθητές και μαθήτριες που διανύουν τον τελευταίο χρόνο φοίτησής τους έλαβαν τις πρώτες θετικές απαντήσεις από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά με τη διαδικασία του Early Decision κατά την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για τους υποψηφίους μας, καθώς πέρασαν στα πανεπιστήμια που οι ίδιοι επέλεξαν με βάση τις ακαδημαϊκές αναζητήσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ενώ εξασφάλισαν παράλληλα υποτροφία με βάση τις διαπιστωμένες οικονομικές δυνατότητες της κάθε οικογένειας.

Φέτος, οι τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια διεκδικούν μία θέση, και σε πολλές περιπτώσεις μια μεγάλη υποτροφία, για σπουδές σε ένα επώνυμο τριτοβάθμιο ίδρυμα των ΗΠΑ και του Καναδά. Πρόκειται για μαθητές που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια, οι περισσότεροι εκ των οποίων στο IB Diploma Program. Ορισμένοι μαθητές και μαθήτριες έστειλαν πρώιμα τις αιτήσεις τους διεκδικώντας νωρίτερα μία θετική απάντηση από το πρώτο πανεπιστήμιο της επιλογής τους, ανταγωνιζόμενοι τους πιο δυνατούς και καλά προετοιμασμένους υποψηφίους από όλον τον κόσμο.

Οι πρώτες θετικές απαντήσεις για τους 11 μαθητές προήλθαν από τα: Case Western Reserve University, Concordia University, Davidson College, Emerson College, Northwestern University, St. Lawrence University, Ohio Wesleyan University, Pomona College, Savannah College of Art and Design, Union College, University of Toronto, Worcester Polytechnic Institute.

Οι μαθητές και μαθήτριες που έγιναν δεκτοί από τον πρώτο γύρο είναι οι:

  • Γιώργος Αξαρλής, Pomona College/ Political Science and Economics 
  • Φένια Αρχιμανδρίτη, University of Toronto (1η επιλογή), Concordia University (3η επιλογή)
  • Ευστράτιος Ευτυχιάδης, Worcester Polytechnic Institute/Computer Science
  • Ευγενία Κουπουρτιάδου, Savannah College of Art and Design/Business & Art, Ohio Wesleyan University/Business, Emerson College 
  • Νικόλαος Μπακιρτζής, Ohio Wesleyan University/ Computer Science & Business
  • Πέτρος Μπασάκης, Davidson College/ International Relations and Political Science 
  • Θεοδώρα Λιάρα, Union College/ International Relations
  • Μαρία Λυδία Οικονόμου, St. Lawrence University/ Chemistry
  • Αριάδνη Παπαμίχου, Case Western Reserve University/ Mechanical Engineering
  • Γεώργιος Σέφερ, Savannah College of Art and Design/ Film Studies
  • Μαρία Χαρίση, Northwestern University/Biomedical Engineering

Δύο ακόμη τελειόφοιτοι έλαβαν, στα τέλη Ιανουαρίου 2020, θετική απάντηση από τα ιδρύματα στα οποία έκαναν αίτηση. Πρόκειται για τους:

  • Ιωάννα Γιαννακού, Grinnell College/Biology, and Chemistry
  • Δημήτρης Νίκογλου, University of Toronto/Biomedical Engineering

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead