Loading...
Menu
Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος στο Thessaloniki Summit 2019

Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος στο Thessaloniki Summit 2019

Το Κολλέγιο Ανατόλια και τον θετικό του αντίκτυπο στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία παρουσίασε ο Πρόεδρος του οργανισμού Δρ Πάνος Βλάχος στις εργασίες του Thessaloniki Summit 2019 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019.

Συμμετέχοντας στην ενότητα «Enhancing the economic and trade relations between US and Greece. Prospects and opportunities in Northern Greece» ο Πρόεδρος του Κολλεγίου εξήγησε τον ρόλο της εκπαίδευσης σε μία εποχή με ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις και τεχνολογικά επιτεύγματα, που υλοποιούνται με μεγάλες ταχύτητες και επηρεάζουν άμεσα τον βιολογικό, ψηφιακό και φυσικό κόσμο μας. Εντός αυτού του πλαισίου, περιέγραψε με ποιον τρόπο η φιλοσοφία του Κολλεγίου Ανατόλια έχει επιτρέψει την εξέλιξή του σε έναν δυναμικό οργανισμό που επενδύει συνεχώς σε νέες μαθησιακές προσεγγίσεις και εξωστρεφή καινοτόμα προγράμματα, στην εισαγωγή τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ, στην επιμόρφωση του προσωπικού, στην ενεργή δια βίου μάθηση για την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.  

01790

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα Study Abroad που από το 2009 έχει φέρει για σπουδές στο ACT  5.000 φοιτητές από 30 αμερικανικά πανεπιστήμια, συνεισφέροντας περί τα 45 εκ. ευρώ στην τοπική οικονομία, ενώ πολύτιμες χιλιάδες ώρες εθελοντικής εργασίας έχουν αφιερωθεί σε οργανισμούς της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η παρουσία των 900 ξένων εγγεγραμμένων φοιτητών και μαθητών στο ACT και στο Pinewood αντίστοιχα, η συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins για τη δημιουργία του Center for Talented Youth Greece και με το πανεπιστήμιο της Iowa για τα δωρεάν προγράμματα επιχειρηματικότητας στο ACT, το πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων VentureGarden με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), και η ίδρυση του Life Long Learning Center έχουν ενισχύσει και διευρύνει τον πυρήνα του Κολλεγίου, ανοίγοντας νέους κύκλους προγραμμάτων, συνεργειών και εργασιών.

Ο Δρ Βλάχος αναφέρθηκε, επίσης, και στη δέσμευση του Κολλεγίου Ανατόλια για την επένδυση περίπου 40 εκ. δολαρίων από το 2015 έως το 2025, μέσω συγκέντρωσης δωρεών, για νέα προγράμματα, υλικοτεχνικές υποδομές και προγράμματα υποτροφιών, ως μία σημαντική ομόκεντρη δράση η οποία δεν εξασφαλίζει μόνο την ανάπτυξη του ιδρύματος, αλλά εγγυάται και το κοινωνικό έργο του οργανισμού: την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση υψηλού επιπέδου από μαθητές και νέους με περιορισμένα οικονομικά μέσα.

01850JPG

Από αριστερά: Ο συντονιστής του πάνελ Ηλίας Σπιρτούνιας, Εκτελεστικός Διευθυντής Ελληνικού - Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Βασίλης Καφάτος, Partner, Deloitte Greece, ο Μιχάλης Λαποκωνσταντάκης, Digital Manager, Pfizer Hellas, Greece, και ο Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead