Loading...
Menu
Παρουσίαση του βιβλίου του Τζέκη Φλωρεντίν «Angels, Elephants and Ants»

Παρουσίαση του βιβλίου του Τζέκη Φλωρεντίν «Angels, Elephants and Ants»

Το βιβλίο «Angels, Elephants and Ants» του Τζέκη Φλωρεντίν αποφοίτου της τάξης του ’66 και Εφόρου του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει ο εκδοτικός οίκος University Studio Press το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Αμφιθέατρο ‘Στέφανος Δραγούμης»).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος Ομίλου SANI/IKOS και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, ο Λέων Ναρ, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, συγγραφέας και υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, ο Γιώργος Ψαρόπουλος, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, και ο συγγραφέας του βιβλίου Τζέκης Φλωρεντίν. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ Φάνης Βάρβογλης, καθηγητής Marketing.

Ο Τζέκη Φλωρεντίν είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sarah Laurence S.A., που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1982 ως αντιπρόσωπος της Gloria Vanderbilt Jeans και της Tommy Hilfiger στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ αυτήν τη στιγμή διαμοιράζεται ανάμεσα στην Sarah Lawrence Jeans και στην Danish brand Franca. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia (ΒS, MS καιMBA), Έφορος στο Κολλέγιο Ανατόλια καθώς και μέλος του ιδρύματος Fulbright. Διδάσκει επιχειρηματική στρατηγική και διευθύνει ιδιωτική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επενδυτικές και επιχειρηματικές στρατηγικές.

ANGELS

Το βιβλίο αποτυπώνει και ξεδιπλώνει τις αντιφατικές βιωματικές καταστάσεις που έζησε ο συγγραφέας, γιος επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μιας μέχρι πρόσφατα ευημερούσας εταιρείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η ιστορία του προσφέρει μία σπάνια ματιά στον αγώνα ενός ανθρώπου να επιβιώσει σε ένα ταραγμένο, σχεδόν τρικυμιώδες, επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ προσπαθεί να μη συνθλιβεί από τους «ελέφαντες» του χώρου, τους πανίσχυρους διεθνείς ανταγωνιστές του. Ταυτόχρονα, οι εμπειρίες του φωτίζουν τη ζωή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης - οι οποίοι επιβίωσαν από το Άουσβιτς - και κυρίως των παιδιών τους. Με τη βοήθεια των «αγγέλων» στη ζωή του, της γυναίκας του, του θεραπευτή του, των φίλων και της οικογένειάς του, ο Τζέκη Φλωρεντίν εκφράζει όλες τις ανθρωπιστικές αξίες που είναι ουσιαστικές και στις τρεις κουλτούρες που γνωρίζει (τη σεφαραδίτικη, την ελληνική και την αμερικανική).

Αν και η ιστορία του δεν μοιάζει με αυτή του Steven Jobs ή του Richard Branson, δείχνει πώς ένας άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τραυματικά γεγονότα και να συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλύτερο · μία παρότρυνση για τους αναγνώστες να «βυθιστούν» με περίσκεψη και ελπίδα στη δική τους ζωή.

Φωτογραφίες: Μικέλε Τροϊάνι 

unnamed 2

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead