Loading...
Menu
FRONTIERS: Φέρνοντας την έρευνα αιχμής στη Φυσική στη σχολική τάξη

FRONTIERS: Φέρνοντας την έρευνα αιχμής στη Φυσική στη σχολική τάξη

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια πραγματοποιήθηκε ημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με τίτλο: «FRONTIERS: Φέρνοντας την έρευνα αιχμής στη Φυσική στη σχολική τάξη» με τα συμμετοχή καθηγητών από διάφορα σχολεία της πόλης μας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά σενάρια και εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων και πρωτοβουλιών και φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέρος μίας συνολικής πρότασης για την ένταξη της σύγχρονης Φυσικής στα αναλυτικά προγράμματα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον η ημερίδα σηματοδοτεί την έναρξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής δράσης για την ανάδειξη του δυναμικού της «επιστήμης των πολιτών» στη λειτουργία των μεγάλων ερευνητικών υποδομών, όπως οι ανιχνευτές ATLAS και CMS στο CERN, το παρατηρητήριο Βαρυτικών Κυμάτων VIRGO και το τηλεσκόπιο νετρίνων ΚΜ3ΝeT στη Μεσόγειο. Μάλιστα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία εικονική επίσκεψη στο κέντρο ελέγχου του παρατηρητηρίου Βαρυτικών Κυμάτων VIRGO στην Ιταλία και να συνομιλήσουν με ερευνητές στον χώρο της αστρονομίας βαρυτικών κυμάτων.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead