Loading...
Menu
Ενημέρωση για τον 2ο Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής

Ενημέρωση για τον 2ο Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον 2ο Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με την ευγενική υποστήριξη του τμήματος Εκπαίδευσης της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχή και είχε στόχο να επαυξήσει τις επιστημονικές γνώσεις, τις πληροφορίες και τις τεχνολογικές δεξιότητες που έχουν οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου για τις τεχνολογίες του διαστήματος. Τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό με δική τους σχεδιασμένη και υλοποιήσιμη πειραματική διάταξη, που θα κατασκευαστεί και θα ενσωματωθεί σε διαστημική αποστολή της Blue Origin στις ΗΠΑ σε ύψος 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, Jr, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead