Loading...
Menu
Το IB με την Εικονική Επιχείρηση “GRID” στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση

Το IB με την Εικονική Επιχείρηση “GRID” στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, η ομάδα του IB του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση στο Mediterranean Cosmos τη νέα της εικονική επιχείρηση που συνδυάζει την πρόνοια για το περιβάλλον, την αειφορία, το σύγχρονο marketing και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Οι φετινοί διαγωνιζόμενοι δημιουργησαν την GRID μία υπηρεσία συλλογής χρησιμοποιημένων ρούχων από καταναλωτές και διάθεσης αυτών σε καταστήματα, με σκοπό την ανακύκλωσή τους και την παραγωγή νέων ρούχων. Ο καταναλωτής σε αντάλλαγμα συλλέγει πόντους που μπορούν να εξαργυρωθούν στα καταστήματα ή να αποδοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα με τη μορφή χρηματικής βοήθειας.

Η εικονική επιχείρηση του ΙΒ συμμετέχει και φέτος στη θεσμοθετημένη εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τον οργανισμό Junior Achievement και αποτελεί μία από τις βασικές δραστηριότητες του προγράμματος Εικονικής Επιχείρησης (Company Program). Και οι δύο εκθέσεις είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό και μπορούν να τις επισκευθούν ελεύθερα εκπαιδευτικοί, συμμαθητές, γονείς, φίλοι και συγγενείς.

Τα μέλη της ομάδας του ΙΒ είναι οι: Παπαγεωργίου Αθηνά, Καραβιώτη Χριστίνα, Στεργίου Πέτρος, Κουπουρτιάδου Ευγενία, Παπάρας Δημήτριος, Ντέντια Δημήτριος, Κρανιώτης Δημήτριος, Τζιμούρτος Γεώργιος, Παπαοικονόμου Ελένη, Καφάτος Εμμανουήλ, Σαρίδη Μικαέλα, Πυροβέτσης Νικόλαος, Παπαγεωργίου Ηλέκτρα, Κουρεμενά Κυριακή, Κυρατζιάκου Αικατερίνη, Τάσσου Άννα, Καλαϊτζίδης Ιωάννης, Στεργίου Κωνσταντίνος.

Φέτος το παρών στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις δίνουν περισσότερες από 95 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα. Οι μαθητικές επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στην Εμπορική Έκθεση θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή βάσει διεθνών κριτηρίων και κανονισμών του Junior Achievement Europe και θα βαθμολογηθούν με άριστα το 10. Στις Εκθέσεις θα απονεμηθούν βραβεία στις τρεις καλύτερες ομάδες, και δύο ειδικά βραβεία για το «Καλύτερο Περίπτερο» και τον «Κοινωνικό Αντίκτυπο».

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead