Loading...
Menu
Χάλκινο μετάλλιο στον Αρχιμήδη – «χρυσή» διάκριση για την Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου

Χάλκινο μετάλλιο στον Αρχιμήδη – «χρυσή» διάκριση για την Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου

Το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στη 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» τής έδωσε το «χρυσό» εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Κωνσταντίνας Αλεξανδρίδου, μαθήτριας της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, που διακρίθηκε στις τρεις καλύτερες μαθήτριες του πανελλήνιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Αποσπώντας το 3o βραβείο στον "Αρχιμήδη" η Κωνσταντίνα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην εθνική ομάδα και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Στον διαγωνισμό του “Αρχιμήδη” συμμετείχαν φέτος 540 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ' όλη τη χώρα καθώς και από σχολεία της ελληνικής διασποράς. Οι μαθητές είχαν προκριθεί έπειτα από δύο διαδοχικούς πανελλήνιους διαγωνισμούς, τον "Θαλή", στον οποίο δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 14.000 μαθητές, και τον "Ευκλείδη" στον οποίο πήραν μέρος οι 4.000 καλύτεροι μαθητές της πρώτης φάσης.

Συγχαρητήρια στην Κωνσταντίνα για την επιτυχία της. 

rsz alexandridou

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead