Loading...
Menu
To Κέντρο STEM του Κολλεγίου Ανατόλια σε πρόγραμμα Εrasmus+ για την Πράσινη Εκπαίδευση (Green EDU)

To Κέντρο STEM του Κολλεγίου Ανατόλια σε πρόγραμμα Εrasmus+ για την Πράσινη Εκπαίδευση (Green EDU)

Το  Κέντρο εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχει στο πρόγραμμα «Green Education for a sustainable future-Green EDU». Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+ KA201 και θα συνεργαστούν σε αυτό έξι ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα από πέντε χώρες (Πολωνία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και  Τουρκία). Το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια και στις αρχές του έτους έγινε η εναρκτήρια συνάντηση στο Lodz της Πολωνίας.

To “Green EDU” στοχεύει στην υποστήριξη των δασκάλων της Ευρώπης για την ενσωμάτωση των αρχών της Πράσινης Εκπαίδευσης στην παιδαγωγική προσέγγιση STEM. Στο πλαίσιό του θα αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργεί ως αποθετήριο πόρων STEM για την Πράσινη Εκπαίδευση, εστιάζοντας στους τομείς της Πράσινης Χημείας, της Πράσινης Βιοτεχνολογίας, της Μηχανικής (Engineering)  για την αειφόρο ανάπτυξη  και της ρομποτικής. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει  μια καινοτόμο προσέγγιση για την ανάπτυξη εργαστηρίων STEM που θα παρακινήσει τους εκπαιδευτικούς στη δημιουργία ευέλικτων εξατομικευμένων διαδρομών διδασκαλίας / μάθησης και θα κινητοποιήσει  το ενδιαφέρον των μαθητών.

Η ομάδα STEM του Kολλεγίου Ανατόλια θα διοργανώσει εκπαιδευτικές δράσεις για δασκάλους από όλη την Ευρώπη και θα παρουσιάσει/εφαρμόσει  καινοτόμα σχέδια μαθήματος για  διδασκαλία στην τάξη. Το πρόγραμμα θα ενισχύσει το εκπαιδευτικό  έργο του Κολλεγίου Ανατόλια  και τις ακαδημαϊκές του συνεργασίες στο εξωτερικό.

rsz img 9146

Ηρώ Κολιάκου, καθηγήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια και Ηλίας Καλαμπόκης, Συντονιστής του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια.  

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead