Loading...
Menu
H ομάδα "Aurora" του Κολλεγίου Ανατόλια στον ΣΚΑΙ TV για τον διαγωνισμό CanSat

H ομάδα "Aurora" του Κολλεγίου Ανατόλια στον ΣΚΑΙ TV για τον διαγωνισμό CanSat

Μπορεί ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Διαστημικής «CanSats in Europe» να ακυρώθηκε φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (αναμένεται η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του), ωστόσο η προετοιμασία των ελληνικών ομάδων που διεκδικούν την πρόκριση σε αυτόν συνεχίζεται κανονικά. Ανάμεσα σε αυτές είναι η «Aurora» του Κολλεγίου Ανατόλια, μία ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από κορίτσια - μαθήτριες Λυκείου - και είναι η μοναδική που προέρχεται από την περιοχή της Μακεδονίας.

Ο προκριματικός του ευρωπαϊκού διαγωνισμού είναι ο «CanSat in Greece», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο αναμένεται νέα ημερομηνία διεξαγωγής του. Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον «CanSats in Europe» που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου, καθώς και σε προπτυχιακούς φοιτητές. Οι ομάδες καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού για να την εκτελέσει. Ο δορυφόρος εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του με τη βοήθεια αλεξίπτωτου εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα, ενώ λαμβάνει μετρήσεις προς ανάλυση σύμφωνα με τη λειτουργία των τεχνητών δορυφόρων.

Η ομάδα Aurora εργάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο με κινητήρια δύναμη το κοινό πάθος των μελών της για τη Ρομποτική, τον Προγραμματισμό και τη Διαστημική. Τα μέλη της είναι οι: Σοφία Αμανατίδου, Χριστίνα Γκίνη, Μαρία Δαουκοπούλου, Άννα Δασκοπούλου, Ελένη Δασκοπούλου, Μαρία Ελένη Καπετανάκη, Αριάδνη Καλλιόπη Παπαμίχου.

Η ομάδα προετοιμάστηκε από τους καθηγητές Φυσικής Ηρώ Κολιάκου και Αθηνόδωρο Μπαντή στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων STEM του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η προσπάθεια και η επιτυχία των κοριτσιών δεν πέρασε απαρατήρητη, όπως φαίνεται από τον τηλεοπτικό χρόνο που αφιέρωσε στην «Aurora» ο σταθμός ΣΚΑΙ TV στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του (22 Απριλίου 2020).

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead