Loading...
Menu
Το Σπίτι του Φάρου απέκτησε ακόμη ένα δωμάτιο…

Το Σπίτι του Φάρου απέκτησε ακόμη ένα δωμάτιο…

Τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης (Δενδροποτάμος) «Φάρος του Κόσμου», έχει αναδειχθεί σε μία ακτίνα φωτός που δίνει στα παιδιά του Δενδροπόταμου όραμα, αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Το Κέντρο ιδρύθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως το 2004. Έκτοτε, περισσότερα από 100 παιδιά - στην πλειονότητά τους Ρομά - βρήκαν τον δρόμο τους με τη βοήθεια του Πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη υπεύθυνου του Κέντρου, και όλων των ανθρώπων και φορέων που το στηρίζουν. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, τελειώνουν το Λύκειο, εισάγονται στα Πανεπιστήμια, συμμετέχουν και διακρίνονται σε μαθητικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί και το Σπίτι του Φάρου που προσφέρει μόνιμη στέγη, φροντίδα και ένα σταθερό περιβάλλον σε ανήλικους που το στερούνται.  

Στην προσπάθεια του Φάρου, το Κολλέγιο Ανατόλια στέκεται αρωγός και υποστηρικτής, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια προσέφερε μία υποτροφία διδάκτρων και τροφείων σε μαθητή από την περιοχή, ο οποίος σήμερα φοιτά στην Α΄ Λυκείου, και από τον Σεπτέμβριο ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο οικοτροφείο του ακόμη έναν μαθητή που θα φοιτήσει με υποτροφία στην Α΄ Γυμνασίου.

Παράλληλα, η σχέση του Κολλεγίου και της κοινότητάς του με το έργο του Φάρου επεκτείνεται μέσα από το πολύπλευρο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του εκπαιδευτικού οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό και με απόφαση των συμβουλίων τους, οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια προσέφεραν 5.000 ευρώ από τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar για να δημιουργηθεί ακόμη ένα δωμάτιο στο Σπίτι του Φάρου. Το δωμάτιο αυτό θα καλύψει όλες τις ανάγκες στέγασης και διαβίωσης ενός παιδιού σε μία ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα ώστε να μεγαλώσει όπως δικαιούται.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead