Loading...
Menu
Υποτροφία Προσωπικού: οι καθηγητές δίνουν νέα πνοή σε έναν ιστορικό θεσμό

Υποτροφία Προσωπικού: οι καθηγητές δίνουν νέα πνοή σε έναν ιστορικό θεσμό

Ο θεσμός της Υποτροφίας Προσωπικού ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 1982 από τους καθηγητές του Κολλεγίου Ανατόλια και γρήγορα αγκαλιάστηκε από το διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό αποκτώντας καθολικό χαρακτήρα.

Αφορμή στάθηκε ένα τραγικό γεγονός, ο αδόκητος θάνατος της 20χρονης αποφοίτου Αναστασίας Αλεξανδρίδου, που ήταν ένα από τα θύματα του Κυριάκου Παπαχρόνη, του επονομαζόμενου και «Δράκου της Δράμας». Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη της οι καθηγητές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τη συστηματικά συγκέντρωση χρημάτων θέτοντας τις βάσεις για την Υποτροφία Προσωπικού. Για τα επόμενα χρόνια 30 χρόνια οι συστηματικές δωρεές από τους εργαζόμενους κάλυπταν τα έξοδα της εξαετούς φοίτησης στο γυμνάσιο και λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια για ένα αριστούχο μαθητή ή μαθήτρια με περιορισμένα οικονομικά μέσα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια για τη δυναμική επαναφορά του θεσμού της Υποτροφίας Προσωπικού με την πρωτοβουλία των καθηγητών Τάσου Γκέντζου, Κατερίνας Δακή και Θανάση Παπαδημητρίου. Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν μεγάλη όπως φάνηκε από τον αριθμό των συμμετεχόντων, τόσο από το διδακτικό, όσο από το διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό· ήδη 117 μέλη του προσωπικού έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεισφέρουν για τη φετινή χρονιά.  

Η Υποτροφία Προσωπικού θα αποδοθεί σε μαθητή ή μαθήτρια που εκτός από άριστη επίδοση, θα χαρακτηρίζεται και από άριστο ήθος. Από τη δυνατότητα αυτή θα μπορεί να επωφεληθεί παιδί που εισάγεται στην Α΄ Γυμνασίου ή μαθητής/μαθήτρια ενδιάμεσων τάξεων του γυμνασίου ή λυκείου, περιπτώσεις που θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι καθηγητές στηρίζουν τις υποτροφίες και αναγνωρίζουν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο εκπαιδευτικός οργανισμός στο μέλλον των υποτρόφων μαθητών/τριών, όπως αναφέρει ο Τάσος Γκέντζος που εδώ και έξι χρόνια συμμετέχει στην Επιτροπή Υποτροφιών. «Είδαμε να αλλάζουν οι ζωές, ο προσανατολισμός, οι προοπτικές και το μέλλον των παιδιών μέσα από τις υποτροφίες. Για αυτό προσπαθούμε να προσθέσουμε ακόμη μία υποτροφία στο μεγάλο πρόγραμμα του Κολλεγίου Ανατόλια με τη βοήθεια όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων».

Συνεχίζοντας την παράδοση της προσφοράς οι εργαζόμενοι στέλνουν το δικό τους ελπιδοφόρο μήνυμα που θα επιτρέψει σε έναν άξιο μαθητή ή μαθήτρια να ανακαλύψει την κλίση και τα ταλέντα του/της και να επωφεληθεί από την πρωτοποριακή εκπαιδευτική προσέγγιση του Κολλεγίου Ανατόλια.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead