Loading...
Menu
IYNT 2020: στην 3η θέση του πανελλήνιου διαγωνισμού

IYNT 2020: στην 3η θέση του πανελλήνιου διαγωνισμού

Την 3η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό του International Young Naturalists Tournament (IYNT), κατέλαβε η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια αποτελούμενη από μαθητές της Β'  και Γ΄ Γυμνασίου: τη Ζωή-Μαρία Πετρίδου (captain), τον Ευάγγελο Σκιαδά, την Αλεξάνδρα Θερειανού, τον Νικόλαο Μόσχο και τον Νίκο Οικονομίδη. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις 13 και 14 Ιουνίου 2020 στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

Το International Young Naturalists Tournament απαιτεί τον συνδυασμό γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως συνεργασία, συντονισμό, ρητορική, πειθώ, εγρήγορση, ηγετικές ικανότητες, επίλυση προβλημάτων, ανάλυση δεδομένων κ.ά. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι ομάδες προετοιμάστηκαν στην επίλυση 17 προβλημάτων, εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή, από όλους τους τομείς των Θετικών Επιστημών. Κατά το διήμερο του διαγωνισμού οι ομάδες αναμετρήθηκαν σε τριάδες, αναλαμβάνοντας κυκλικά τους τρεις ρόλους: reporter, opponent, reviewer.

Κάθε ομάδα έλαβε μέρος σε τρεις αγώνες (Science Fights), διάρκειας τριών ωρών ο καθένας. Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό (Final Fight), όπου αναμετρήθηκαν για τον τίτλο του απόλυτου νικητή. Η ομάδα του σχολείου μας κατάφερε να περάσει στον τελικό, με αντίπαλους τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και το Pinewood.

5

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead