Loading...
Menu
Μεγάλη επιτυχία για το Κολλέγιο Ανατόλια: Δύο ομάδες στους Παγκόσμιους Τελικούς της “F1 in Schools” 2020

Μεγάλη επιτυχία για το Κολλέγιο Ανατόλια: Δύο ομάδες στους Παγκόσμιους Τελικούς της “F1 in Schools” 2020

Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι το πρώτο σχολείο στον κόσμο που πετυχαίνει να στείλει δύο ομάδες του σε Παγκόσμιους Τελικούς του Διαγωνισμού «F1 in Schools». Οι δύο ομάδες Γυμνασίου, Anatolian Racers και οι Anemos Racing, κατετάγησαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα στον πανελλήνιο αγώνα και προκρίθηκαν στην παγκόσμια διοργάνωση. Με αυτήν την ομολογουμένως πολύ μεγάλη επιτυχία το Κολλέγιο Ανατόλια αρχίζει να αναδεικνύεται σε μία από τις «δυνάμεις» της F1 in Schools με τις ομάδες του να δίνουν σταθερά το παρών στους παγκόσμιους τελικούς της εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19, οι πανελλήνιοι αγώνες φέτος διενεργήθηκαν από απόσταση χωρίς φυσική παρουσία ομάδων. Οι Anatolian Racers και της Anemos Racing συγκέντρωσαν 420 βαθμούς και 417 βαθμούς αντίστοιχα, έναντι 422 της νικήτριας ομάδας Arrow Racing. Η ομάδα των Anatolian Racers αναδείχθηκε καλύτερη ομάδα Γυμνασίου. Ακόμη δύο ακόμη ομάδες του Κολλεγίου Ανατόλια, η ομάδα Bolters του IB και η ομάδα Γυμνασίου NMAL συμπεριελήφθησαν στην καλύτερη 15αδα των αγώνων. Η βαθμολόγηση των ομάδων στηρίχθηκε:

α) στην αξιολόγηση των εργασιών (Enterprise Portfolio, Design & Engineering Portfolio, Marketing Portfolio).

β) στην αξιολόγηση των σετ με τα ξεχωριστά σχέδια ορθογραφικής προβολής και τρισδιάστατης ρεαλιστικής απεικόνισης των F1 μοντέλων των ομάδων.

γ) στον έλεγχο συμμόρφωσης με τους Τεχνικούς Κανονισμούς των 3D CAD σχεδίων των F1 μοντέλων των ομάδων.

Η ομάδα Anatolian Racers αποτελούμενη από οκτώ μαθητές, τέσσερις της Γ´ Γυμνασίου - Ιάσωνα Παπαϊωάννου, Αναστασία Παπαναστασίου, Παναγιώτη Παπαναστασίου και Δημήτρη Παπαοικονόμου - καθώς και από τέσσερις μαθητές της Α΄Γυμνασίου - Αλέξανδρο Ρουτσώνη, Ιωάννη Αθανασακόπουλο, Νεοπτόλεμο Ζέρβα και Φίλιππο Βρύζα - συμμετείχε για τρίτη χρονιά στον διαγωνισμό STEM «F1 in Schools». Τα χαρτοφυλάκια (Design & Engineering, Enterprise) ήταν βαθμολογικά τα 2α καλύτερα στην Ελλάδα, ενώ οι εργασίες (Drawings & Renders, Marketing & Social Media) ήταν οι 3ες καλύτερες. Η ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους Παγκόσμιους Τελικούς, όπου θα συμμετάσχει ως ομάδα συνεργασίας με την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Αλίμου, Alimo Dynamics.

Anatolian Racers PHOTOS

 

Η ομάδα Anemos Racing αποτελείται από τρεις μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, τους Ασημίνα Λαζαρίδου, Άρη Κουτσόπουλο και Γιάννη Καραγκουνίδη και δύο από τα τρία μέλη της συμμετείχαν και στους περσινούς Παγκόσμιους Τελικούς στο Abu Dhabi κατακτώντας την 13η θέση. Στους Παγκόσμιους Τελικούς η ομάδα θα συμμετάσχει ως ομάδα συνεργασίας με την ομάδα Alacrity της Ερασμείου Ελληνογερμανικής σχολής.

DSCF2571

Οι Παγκόσμιοι Τελικοί έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2021, στο περιθώριο του εναρκτήριου Grand Prix της F1, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Οι δύο ομάδες, που προετοιμάζονται από το Κέντρο STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, έχουν αρχίσει την προσπάθεια εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για το μεγάλο τους ταξίδι στην Αυστραλία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια για τη συμμετοχή τους στον πανελλήνιο F1 in Schools και ειδικά στους Anatolian Racers και Anemos Racing για τη μεγάλη τους επιτυχία.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead